Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği öncülüğünde, Batman Bir Kalp Bin Umut Derneği ve Batman Barosu’nun destekleriyle pazar günü yaban hayvanları için basın açıklaması ve yem bırakma etkinliği düzenlenecek.
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, kış şartlarının ağırlaştığı bu günlerde yaban hayvanlarının yaşam mücadelesine dikkat çekmek amacıyla pazar günü bir basın açıklaması ve yem bırakma etkinliği gerçekleştirecek.
Etkinlik, Batman Bir Kalp Bin Umut Derneği ve Batman Barosu’nun destekleriyle yapılacak. Dernek Başkanı Hasan Argunağa, yaptığı açıklamada, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının ciddi risk altında olduğunu belirtti. Argunağa, kurt, çakal, kuş, tilki, tavşan, keklik ve karga gibi birçok türün açlık nedeniyle ya yaşamını yitirdiğini ya da yerleşim alanlarına inerek tehlikeyle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Yıllardır geleneksel hale getirilen “karlı günlerde doğaya yem bırakma” etkinliğini bu yıl da sürdüreceklerini belirten Argunağa, doğanın sahipsiz olmadığını ve yaban hayatının insan vicdanına emanet olduğunu vurguladı.
Pazar günü saat 13.00'te Atatürk Parkı'nda yapılacak basın açıklamasının ardından, Yaşar Kemal Kent Ormanı ya da Hasankeyf–Beşiri yol kavşağı gibi uygun bir alanda, başta kanatlı hayvanlar olmak üzere yaban hayvanları için doğaya yem bırakılacak. Vatandaşlara çağrıda bulunan Argunağa, yaban hayvanlarının hedef alınmaması, vurulmaması ve öldürülmemesi gerektiğini belirterek, av tüfeği yerine bir avuç yemle yaklaşılması çağrısında bulundu. Yaban hayvanlarının bu toprakların misafiri değil, asli sahipleri olduğunun unutulmaması gerektiğini dile getirdi. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, düzenlenecek sembolik yem bırakma etkinliğiyle toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, doğa ve yaşam savunucularını, basın mensuplarını ve tüm Batman halkını etkinliğe destek vermeye davet etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 02Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 03GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 04Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 05BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 06BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 07ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 08TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ
- 09BAŞKAN KAPLAN “ESNAFIN DEVLETE OLAN BORÇLARINA YAPILANDIRMA ŞART”
- 10BAŞKAN ŞANSİ, “BATMAN’DA AK PARTİ ÜYE SAYISI 68 BİNİ AŞTI”
- 11“FİLO İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİMATA HAZIR”
- 12ÖNLÜ “KAMUDA HUZUR ADALETSİZ ÜCRETLE SAĞLANAMAZ”
- 13Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 14YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 15504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ




Henüz Yorum yok