
Kamuda çalıştırılmaya ilişkin iş birliği protokolü
Batman Baro Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında "Kamuya Yararlı İşte Çalıştırılmaya İlişkin İş Birliği Protokolü" imzalandı.
Baro Başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette protokolü Baro Başkanı Abdulhamit Çakan ve Denetimli Serbestlik Müdürü Erol Acar imzaladı.
Kamuya yararlı işte çalıştırma cezasının yerine getirilmesi amacıyla imzalanan protokol kapsamında, hükümlüler Baro Başkanlığının ihtiyaç duyduğu hizmet alanlarından temizlik, bakım, onarım, bahçe işleri ve ağaçlandırma işlerinde çalıştırılacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Baro Başkanı Çakan, "Şartla salıverilerek cezalarının geri kalan kısmının denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle geçirilmesine karar verilen hükümlüler, hapis cezası yerine kamu hizmeti yaparak hem cezalarını yerine getiriyor hem de toplum içerisinde cezasını çektiği için aile ve sosyal yaşamından kopmuyor. Bu haliyle hem hükümlü hem de kamu kurum ve kuruluşları açısından faydalı bir uygulama." dedi.
Denetimli Serbestlik Müdürü Acar ise "Kamu hizmetinde çalıştırma yükümlülüğünün, hükümlünün topluma kazandırmasını amaçlayan, topluma verdiği zararı kamu hizmetinde ücretsiz çalışarak geri ödemesini, bu şekilde kamu düzeninin sağlanmasını esas alan bir uygulamadır. Bu sayede hükümlülerin yeniden suç işlemesini engelleyici etkenler güçlendirilerek, sosyalleşmelerini teşvik etmek suretiyle toplumsal kurallara saygılı ve sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırmak amaçlıdır." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 02‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 0352 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 04TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 05BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 06AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 07KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 09PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 10EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 11Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 12BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 132 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 14REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 15BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
Henüz Yorum yok