
Batman'da sualtı arama kurtarma ekibi kuruluyor
Batman'da bunaltıcı sıcakların yaşandığı yaz aylarında vatandaşların serinlemek için suya girmesi nedeniyle boğulma vakaları meydana geliyor. Her yıl Batman'da çok sayıda kişi boğulma sonucu hayatını kaybediyor.
Boğulma vakaların yoğun yaşandığı kentte sualtı arama-kurtarma ekiplerinin olmayışı büyük tepkilere neden olurken, tepkilere sesiz kalamayan yetkililer nihayet harekete geçti.
Yaz aylarında yaşanan suda boğulma vakalarına karşı önlemlerin yanı sıra suda boğulan ve kaybolan vatandaşların bulunabilmesi için Batman Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü, 4 itfaiye personelini Antalya'daki özel dalış eğitim merkezine gönderdi.
4 itfaiye personeli, bir hafta boyunca göreceği eğitimin ardından itfaiyecilerin, "Balık Adam" sertifikası alarak suda kaybolma vakalarına gidebilecek.
Antalya'nın Finike ilçesi, Finike Dalış Merkezi'nde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu hocası Fevzi Biçer önderliğinde eğitim gören itfaiye personeline, verilen eğitimlerin ardından 3 yıldız seviyesinde "Balık Adam" sertifikası almaya hak kazanacak.
Batman Belediyesi Başkanı Mehmet Demir, son zamanlarda Batman ve bölgede yaşanan suda boğulma vakalarına zamanında müdahale etmek amacıyla 4 itfaiye personelini "Balık Adam" için eğitime gönderdiklerini söyledi.
Demir, boğulma, suda mahsur kalma ve suda kaybolan kişilerin arama kurtarma çalışmalarını gerçekleştirmek ve bu olaylarda zaman kaybının önüne geçmek amacıyla "Balık Adam" ekibini oluşturmayı Batman halkı için zorunlu gördüklerini ifade etti.
Eğitimin ardından sualtı arama kurtarma ekibi olarak Batman'da hizmet verecek olan ekipler Batman Çayı ve DSİ kanalında boğulma vakalarına anında müdahale edebilecek.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 02ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 03Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 04EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
- 05KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI
- 06Belediyede fidan dikim mevsimi başladı
- 07“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 08DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 091.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 10Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 11HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 12“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 13TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
- 14NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 15BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
Henüz Yorum yok