Milletvekili Ramanlı, "Bu mesele çatışmayla çözülmez”
6. Ortadoğu Barış ve Güvenlik Forumu için Duhok’a giden HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, sürecin geciktirilmemesi her iki tarafın da korkusuzca adım atması gerektiğini belirtti.
Duhok’ta Ortadoğu Barış ve Güvenlik Forumuna (MEPS 2025) katılan HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, Türkiye-PKK hattındaki çözüm sürecine ilişkin Rudaw TV’ye önemli değerlendirmelerde bulundu. Sürecin kritik bir dönemeçte olduğuna vurgu yapan Ramanlı, herkesin korkmadan atılması gereken adımları atması gerektiğini ifade etti. Ramanlı, Türkiye ve PKK tarafında silahların tamamen ortadan kaldırılması yönünde bir kabulleniş oluştuğunu belirterek, “Bu mesele savaşla, çatışmayla, öldürmeyle çözülmez. Silahlar sustuğunda inşallah biz Kürtlerin sorunu siyasi yollarla ve sivil alanda kolayca çözülecektir” dedi. Barışın toplumsal bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Ramanlı, sürecin gecikmesinin risklerine işaret etti.
“Kararlar Zamanında Alınırsa Kıymetlidir”
Süreçteki yavaşlığın kaygı verici olduğunu söyleyen Ramanlı, “Yapılması gerekenler bir an önce yapılmalı. Kararlar zamanında alınırsa kıymetlidir. Aylara yayılan gecikmeler, sürecin olumsuz sonuçlanma ihtimalini artırıyor. Biz bu fırsatın heba edilmesini istemiyoruz” açıklamasında bulundu. Ramanlı, geçmiş tecrübelerin sürece ara verildiğinde bozulduğunu gösterdiğini hatırlattı. “Hayırlı işlerde acele ediniz” sözünü hatırlatan Ramanlı, barışın ertelenemeyecek kadar değerli bir hedef olduğunu vurguladı. Taraflar arasındaki güvensizliğin süreci tıkamaması gerektiğini belirterek, “Ne Türkiye hükümeti PKK’ya güveniyor ne de PKK hükümete. Kamuoyunun da güveni zayıf. Ama kimsenin kimseye güvenmesi gerekmiyor; herkes kendi yapması gerekeni yapsın” dedi.
“Korkmadan, İnanarak Adım Atılmalı”
Ramanlı, süreci desteklediklerini söyleyerek özellikle silah bırakan PKK üyelerinin topluma kazandırılması için adım atılması gerektiğini ifade etti. Ramanlı, “Bu insanların sosyal uyumu için Meclis’ten bazı yasaların çıkması lazım. Bu yasalar gecikti. Biz daha fazla gecikmesini istemiyoruz” diye konuştu. HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı, barışın hem Türkiye hem bölge halkı için tarihî bir fırsat olduğunu belirterek sözlerini “Korkmadan, inanarak adım atalım. Bu süreç herkes için hayırlı bir kapı olabilir. Yeter ki geciktirmeyelim” çağrısıyla tamamladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KAPLAN’DAN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 02RİSKLİ YAPILARDA YIKIM VE RUHSAT SÜREÇLERİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR
- 03NASIROĞLU’NDAN DUHOK’TA BÖLGESEL BARIŞ MESAJI
- 04AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNE ZİYARET
- 05“KÜRTLERİN ONURU KORUNMALI VE TÜRKLERİN KAYGILARI GİDERİLMELİ”
- 06BELEDİYEDEN AMATÖR KULÜPLERE BÜYÜK DESTEK
- 07ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ
- 08DİYARBAKIR YOLUNDA YAPIM ÇALIŞMASI VE SİS UYARISI
- 09DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET
- 10EKİM AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 11DEM PARTİLİ ODUNCU, "İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"
- 12SONBAHAR'DA BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 13BELEDİYE TRAFİK İŞARET VE İŞARETLEMELERİNE AĞIRLIK VERDİ
- 14NASIROĞLU, STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI ŞENEL’İ ZİYARET ETTİ
- 15HÜDA PAR’dan Meteoroloji Müdürlüğü'ne ziyaret




Henüz Yorum yok