
ÜNİGAP Kuruluş Protokolü İmza Töreni yapıldı
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki üniversiteler ve kalkınma ajanslarının güçlerini birleştirmek amacıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi Üniversiteleri Birliği (ÜNİGAP) Kuruluş Protokolü imza törenine katıldı.
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine; Adıyaman, Batman, Dicle, Gaziantep, Harran, Kilis, SANKO, Siirt, Şırnak Üniversitesi Rektörleri, Rektör Yardımcıları, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari çalışanları ile misafirler katıldı.
İlk dönem başkanlığını Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün yapacağı Güneydoğu Anadolu Bölgesi Üniversiteleri Birliği (ÜNİGAP), GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Bölge Üniversiteleri ve kalkınma ajanslarının beşeri, bilimsel, ekonomik kaynaklarının birleştirilmesi ve ortaklaşa kullanılması sonucu oluşan gücün bölgenin kalkınması ve sorunlarının çözümüne odaklanmasını amaçlandığı bildirildi.
Birliğin ayrıca Birlik Üyesi Üniversitelerde bölgeye yönelik yapılan tüm akademik çalışmaları da desteklemeyi hedeflediği belirtildi.
Burada düzenlenen programda bir konuşma yapan Rektör Aydın Durmuş, ÜNİGAP’ın GAP Bölge Kalkınma İdaresi, bölge üniversiteleri ve kalkınma ajanslarının beşeri, bilimsel, ekonomik kaynaklarının birleştirilmesi ve ortaklaşa kullanılması sonucu oluşan gücün bölgenin kalkınması ve sorunlarının çözümüne odaklandığını belirterek, protokolün bölgeye, hayırlı olması temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından ÜNİGAP Kuruluş Protokolü imzalanarak aile fotoğrafı çektirildi. İmza töreninin ardından Birlik üyeleri Dönem Başkanı Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü başkanlığında sonraki çalışmalar için hazırlık toplantısı yapıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 02AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 03BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 04BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 05TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 06Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 07KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 08KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 09BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 10“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 11160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 12“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 13BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 14İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 15GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
Henüz Yorum yok