
Batman'ın 2 ilçesine yeni hastane yapılacak
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. M. Hakan Pamukçu İLKHA’ya yaptığı açıklamada, Sason ve Gercüş ilçelerinde mevcut devlet hastanelerin yerine daha yeni ve modern hastanelerin yapılacağını belirtti. Pamukçu, bazı acil durumlarda sevk edilmesi gereken hastaların 112 tarafından tam teşekküllü ambulansla merkez hastanelerine sevk edildiğini söyledi.
"Sason'da modern bir hastane yapılacak"
Sason Devlet Hastanesinin şu anda toplamda 5 uzman ekiple hizmet verdiğini ifade eden Pamukçu, "Sason'da genel cerrahi, dâhiliye, çocuk hastalıkları, aile hekimi uzmanı ve anestezi uzmanıyla beraber hizmet vermektedir. Hastanenin kendi bünyesinde ameliyathane ve birinci basamak yoğun bakım servisi bulunmaktadır. Bunun dışında diyaliz hizmetlerini de hastanemizde görmek isteyen vatandaşlarımız Sason Devlet Hastanesinde bu hizmetleri alabilmektedir. Fakat devlet hastanesinin daha yeni ve daha modern yapılmasıyla ilgili bir proje Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Arsasının tahsisi ile ilgili sıkıntılar giderildi. Şu anda Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünün proje aşamasındadır. Proje aşaması da bittikten sonra ihale aşamasına geçilecek. Yakın bir süre içerisinde Sason'a daha yeni daha modern bir hastanenin kazanılması için inşaata başlanacağını tahmin ediyoruz." dedi.
"Sevkler 112 tarafından tam teşekküllü ambulansla yapılıyor"
Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinden Sason Devlet Hastanesine düzenli olarak kadın doğum hastalıkları uzmanı takviyesi yapıldığını söyleyen Pamukçu, Gercüş ve diğer ilçelere de bu takviyenin yapıldığını söyledi.
Sevk edilen hastaların tam teşekkülü ambulanslarla sev edildiğini belirten Pamukçu, "Hastaların sevk edilmesi gereken durumlarda yine Sason Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan 112 tarafından tam teşekküllü ambulansla merkez hastanelere sevk yapılabilmektedir. Özellikle doğum vakaları ile ilgili ve acil müdahale edilmesi gereken tüm vakalarla ilgili 112'ye bağlı tam teşekküllü ambulanslarımızla bütün hizmetler verilmektedir. Her ne kadar ambulansta doğum gibi olayların olmasını istemezsek de sağlık hizmetlerinde bazen ani gelişen durumlara karşı 112'ye bağlı çalışan sağlık personellerimiz doğum konusunda da ve yeni doğan bebeğe müdahale konusunda da tam bir şekilde eğitimlerini almış bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.
"Gercüş'te de modern devlet hastanesi inşaatına başlanacak"
Gercüş ilçesinde yapımına başlanacak olan yeni ve modern devlet hastanesiyle ilgili bilgi veren Pamukçu, şunları söyledi: "Gercüş ilçemizde de yine Sason'da olduğu gibi hastanemiz hizmet vermektedir. Gercüş'te de ameliyathanemiz, yoğun bakımımız, genel cerrahi uzmanı, dahiliye uzmanı, çocuk hastalıkları uzmanı ve aile hekimi uzmanıyla beraber hizmet verilmektedir. Merkezden kadın doğum uzmanlarıyla desteklenmektedir. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerine neden olabilecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Fakat Sason'da olduğu gibi Gercüş'te de yeni bir hastane yapılması projesi Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. TOKİ tarafından ihalesi yapıldı. Yakın bir süre içerisinde ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılıp inşallah bu konuda inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde başlayacak.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok