Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’dan “Üç Aylar ve Regaib Kandili” mesajı
Salı gününden itibaren üç aylara girileceğini belirten Erhan, 27 Şubat perşembeyi cumaya bağlayan gecenin ise ramazan ayının müjdecisi, üç ayların ilk mübarek gecesi Regaib Kandilinin idrak edileceğine dikkat çekti.
Ömrün göz açıp kapayıncaya kadar akıp geçtiğini söyleyen Erhan, “Dünyevileşmenin çağımızı esareti altına aldığı şu zaman dilimlerinde mübarek üç aylar, bizler için kendimizi dinleme, gidişatımızı sorgulama, niyetlerimizi tazeleyip, imanlarımızı kemale erdirme açısından büyük bir vesiledir. Bir yanımızda sürekli bombardıman altında tutulan; açlık, susuzluk ve mahrumiyet bölgesine dönüştürülmüş coğrafyalar yanıp tutuşurken, diğer tarafta ise soğuk kış günlerinde çadır kentlerde hayata tutunmaya çabalayan kardeşlerimiz varken, dünyamızın dört bir yanını doğal afetlerin, savaşların, mahrumiyetin kuşatmış olduğuna üzülerek şahitlik ediyoruz.” dedi.
Hazreti Peygamberin sevgide ve tasada beraberlik tebliğine kulak verilmesi gerektiğini vurgulayan Erhan, “Unutmayalım ki, İslami şuur kişinin kalbinde başlayıp, oradan bütün insanlığı çepeçevre sarar. Bu şuuru nefsimizden başlayarak yaymak ve hakkın, adaletin, huzurun, refahın hüküm sürdüğü yeni bir dünyayı inşa için bireyler olarak azami çalışmak elzemdir. Bu mübarek aylarda, imanlarımızı tazeleme imkânı bulurken, maddi ve manevi derecelerimizi yükseltip, ahlakımızı güzelleştirmeye vesile kılalım. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajını ve Peygamberin sünnetini, ‘O’nun gibi yaşamak’ idealini hayatlarımızda yeniden güncelleyelim. Rağbetimizi Rabbimizin rızasını kazandıracak yollara sevk edelim. Gecelerimizi tövbe, ibadet ve zikirlerle süslerken, gündüzlerimizi kendi hane halkımızdan başlayarak, minarelerin gölgesinde yürüdüğümüz şehirlerimizi, ülkemizi ve dünyamızın en kuytu köşelerini, salih amellerle, sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları ile bezeyelim.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 02Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 03BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 04ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 05İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ
- 06NECAT NASIROĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
- 07BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
- 08EKMEK TARİFESİ GÜNCELLENDİ
- 09BESO’DAN ESNAFA SOMUT DESTEK: İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ
- 10KAR TEMİZLEME VE TOPLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 11‘’BİZ KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN GELİYORUZ’'
- 12CEMAL KAYA “HEM MENTAL HEM FİZİKSEL AÇIDAN KAZANIMLI BİR KAMP OLDU”
- 13Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 14İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 15“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”




Henüz Yorum yok