
Umut Kervanı’ndan İdil’e yardım
Umut Kervanı Yardım Platformu, sokağa çıkma yasakları, çatışmalar ve göç nedeniyle mağdur olan bölge halkı için “Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir” sloganıyla toplanan yardımlar Şırnak’ın İdil ilçesinde sokağa çıkma yasağının kalkması üzerine ilçedeki mağdur halka yardım gönderdi.
Yardım toplama merkezi olarak Batman Umut Der Gıda Bankası'nda toplanan un, gıda ve giyim malzemeleri, dün akşam saatlerinde kamyonete yerleştirildi ve İdil'de mağdur halka gönderildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Umut Kervanı Yardım Platformu Koordinatörlüğü Masum Ayyıldız, “Bölgemizde başlamış olan çatışmalı ortamdan dolayı yaklaşık 4 ay önce ‘Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir’ sloganıyla bir yardım çağrısında bulunmuştuk. Bu yardım çağrımızdan sonra özellikle sokağa çıkma yasağının kalmış olduğu Cizre ile beraber yardımlarımızı bölgeye göndermeye başladık. Yaşanan olaylarda mağdur olan halkımızın kaldıkları ve göç ettikleri yerlere kamyonetlerce yardımlar gönderdik. Göndermiş olduğumuz yardımlar şu an itibarıyla yetersiz kalmaktadır. Özellikle çatışmalı bölgelerden yakın civar illere göç etmiş olan halkımızın mağduriyetleri katbekat artmıştır. Mağdur halkımıza yardım ulaştırmaktan güçlük çekmekteyiz. Mağdur halkımıza yapılacak yardımlar için kamuoyundan yardım bekliyoruz. Yardım toplama merkezi olarak Batman Umut Der Gıda Bankası'na yardımları topluyoruz.” dedi.
Sokağa çıkma yasağının kalktığı İdil’e yardım malzemelerini gönderdiklerini söyleyen Ayyıldız, “Özellikle son bir hafta içerisinde mağdur halkımızın yerleştiği Kızıltepe, Midyat, Silopi ve Siirt’e yardımlar gönderdik. Son olarak bugünde İdil'e göndereceğimiz yardım malzemeleri inşallah hak sahiplerine ulaşacaktır. Şu an itibarıyla gönderebileceğimiz yardımlar elimizde kalmamıştır. Mağdur halkımıza yardımlarımızın kesilmemesi için herkesten destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 02EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 03EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 04UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 05ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 06ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 07KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 08GAZETECİYE SORUŞTURMA ÜZÜNTÜ VERİCİ
- 09“HİZMET KALİTESİ VE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR”
- 10UMUT KERVANI, BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDU
- 11 Eşit ve Özgür Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu
- 12HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 13RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
- 14EKMEĞE YENİDEN ZAM
- 15ÇETİN ABAYAY’IN FAİLLERİ SORULDU
Henüz Yorum yok