
Hulusi Şahin’in 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Mesajı
Batman Valisi Hulusi Şahin’in 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Mesajı
Vali Hulusi Şahin, yayınladığı mesajda ; ''Tarih boyunca birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelen, tarihe yön veren, parlak zaferlere imza atan büyük Türk milleti hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Milletimiz geçmişinden aldığı güçle, 105 yıl önce bugün, dünya tarihinden silinmeyecek bir büyük destan yazmıştır.
Bu destan öyle bir inanç, öyle bir ruhla yazılmıştır ki sadece donanım üstünlüğünün ve sayısal gücün, savaşı kazanmada tek başına yeterli olamayacağını dünyaya kanıtlamıştır.
Çanakkale Zaferi, necip Türk Milletinin vatanı, dini, hürriyeti, istiklali ve istikbali uğrunda neleri göze alabileceğini dünyaya göstermesi açısından büyük önem arz etmekte, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerinde plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir.
Milletimizle birlikte el ele vererek, Çanakkale’de yan yana yatan kahraman şehitlerimizden aldığımız güç ve inançla ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimlerinin yaşandığı bu günlerde millet olarak tek yürek ve tek yumruk halinde vatanımıza sahip çıkmalı, birliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza etmeye dört elle sarılmalıyız.
Şanlı tarihimizin övünç kaynaklarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümünde, Milletçe bizi bir arada tutan, güçlü kılan, bizi “biz” yapan “ Çanakkale ruhundan” başka bir şey değildir. Düşmanı dize getiren fedakârlık, sabır, azim, zafere olan inanç bizi bugünlere taşımış, yarınlara da taşıyacaktır. Ayrıca; 15 Temmuz’da yazılan kahramanlık destanı da aynı inançla Çanakkale ruhunu milletimizin yaşattığının delilidir.
Bu vesileyle Türkiye’yi daha güzel yarınlara taşıma konusundaki kararlılığımızın sonuna kadar devam edeceğini ve bu uğurda her türlü mücadeleyi vermeyi sürdüreceğimizi belirtirken 18 Mart Şehitler Günü’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve canlarını bu topraklar için seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. '' dedi
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 02SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 03VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 04BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 05AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 07BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 08KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
- 09EKMEN “YAŞLILARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN HAFIZASI, GELECEĞİMİZİN REHBERİDİR”
- 10TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 11GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 13DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 14İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 15ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
Henüz Yorum yok