
İLUH DERESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ TAM GAZ DEVAM EDİYOR
Batman Belediyesi, İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Kapsamında II. Etap I. Kısım binaların yıkımına başladı.
Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler yıkılacak binanın çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler de yıkılan binadan çıkabilecek tozu önlemek amacıyla tazyikli su sıktı.
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in girişimleri sonucu başlatılan binaların yıkım öncesinde yüzde 95 oranında uzlaşı sağlandığı belirtildi.
İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesinin II. etabının I. Kısmı için 26 Aralık 2024 tarihinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından Rezerv Yapı Alanı olarak belirlenmişti.
Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü koordinesinde yürütülen görüşmelerde yüzde 95 oranında uzlaşı sağlandığını belirten Batman Belediyesi, hak sahiplerine bedel devrinin yapıldığını kaydetti.
Belediye Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu alanda ikamet eden vatandaşların, yapıları tahliye etmesinin akabinde, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Batman İl Emniyet Müdürlüğünün çalışmalarıyla alan kapatılarak güvenli bir şekilde yıkım işlemlerine başlanmış olup, 20 yapının yıkımı gerçekleştirilecektir. Yapılan çalışma, hizmete açılması planlanan Yeni Devlet Hastanesinin trafik yükünü azaltmayı, konforlu bir ulaşım sağlamayı ve İluh Deresi üzerinde köprülü kavşak yapımı hedeflenmektedir. Ayrıca, dereye yaklaşma mesafesi uygulanarak olası bir sel anında can ve mal kaybının en aza indirilmesi planlanmaktadır.
#Batman #Batmanbelediyesi #Batmanbelediyesiçalışıyor
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok