
TAZİYE MASRAFLARINI BELEDİYE KARŞILAYACAK
Taziye Masrafları Belediyeden
Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, kentteki taziyeevlerinin giderlerinin belediye tarafından karşılanacağını belirterek, taziye sahibinin cebinden tek bir kuruş para çıkmayacağını belirtti.
‘ZENGİN VE FAKİR TAZİYESİNDE FARK OLMAMALI’
Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda 'Taziye Evleri' ile ilgili gerçekleştirilen toplantıya, Vali Şahin'in yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Müftüsü Turgut Erhan, bazı kurum temsilcileri, muhtarlar, taziyeevi sorumluları ve imamlar katıldı.
Kentteki taziyeevlerinde sunulan hizmetin koordine edilmesi ve zapturapt altında alınmasını istediklerini belirten Başkan Vekili Şahin, “Türkiye’nin her yerinde taziye evi kültürü yok. Burada ise gelenektir. Buralarda verilen hizmetlerde de tek düzelik yok.
Biliyorum ki bu taziye evlerini yöneten arkadaşların da ciddi sıkıntıları var. Eleman, elektrik-su faturaları, çay-şeker ve benzeri maliyetleri çekip çevirmede zorlandığınızı biliyorum.
Biz Batman Belediyesi, Mezarlıklar Müdürlüğü olarak bir cenazede, araç tahsisi, mezar kazımı, kefenleme, yıkama, defin gibi tüm işleri ücretsiz yapıyoruz. Bu hususta kimseden para almıyoruz. Vatandaş bununla uğraşmıyorsa, devamı olarak taziye evlerindeki hizmeti de verelim.
Çay, şeker, elektrik, su ve hatta yapabilirsek yemeğini de tamamen biz karşılayalım. Kulağımıza bazı yerlerde fahiş fiyatlar talep edildiği, birilerinin bu işi ticarete döktüğü söylentileri geliyor. Zenginin ve fakirin cenazesi arasında fark olmasın. Hepsini tek elden ve tek düzenden yapalım” dedi. Toplantıya katılanların tamamı, öneriyi olumlu karşıladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 02GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 03ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 04DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 05İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 06ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
- 07Minik Yüreklerden Gazze’ye Merhamet Köprüsü
- 08Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Açıldı
- 09MEZARLIKLARA MEVSİMSEL BAKIM
- 10İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 11PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 12İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 13“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 14BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 15ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
Henüz Yorum yok