
İdlib'deki kimyasal saldırı Batman'da lanetlendi
Batman Düşünce ve İnanç Platformu öncülüğünde toplanan yüzlerce kişi, Suriye'de rejim uçaklarının İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun bölgesinde klor gazıyla düzenlediği ve 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı telin etti.
Atatürk Parkı önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına Baro Başkanı A. Hamit Çakan, AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Murat Çiçek, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Sık sık tekbirler getirip, 'Katil Esed Suriye'den defol!' sloganları atan katılımcılar, taşıdıkları pankartlarla saldırıyı lanetlediler.
Basın açıklamasını okuyan Batman Düşünce ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Lokman Özkan, İdlib'de savaştan kaçan onlarca masum sivilin atılan kimyasal klor gazıyla katledildiğini söyledi.
Özkan, "Küresel güçlerin karar vericileri ölümlerin bombardımanla mı yoksa kimyasal saldırıyla mı olduğunu konuşuyorlar. Savaş haritasının editörleri klavye başında el değiştiren bölgelerin renk değişimiyle meşguller. Haber ajansları en sarsıcı fotoğraf karesini servis etmenin peşindeler. 70 yıldır Birleşmiş Milletler toplanıyor ve bu zamana kadar hak ve adalete dair Müslümanların lehine tek bir karar çıkmadı. Etnisite tutkunlarının stratejisi ölenin diline, rengine, ırkına göre değişiyor." dedi.
"Emperyalist tuzağı görmek gerekir"
İslam ülkelerinde yaşanan acıların Brüksel, Paris, Londra, Washington ve Tel Aviv'de planlandığını görmezden gelmenin gerçeği görmemek olduğunu ifade eden Özkan, şunları söyledi: "Stratejiler, silahlar ve kararlar onların, boğazımızda düğümlenen acılar, yitip giden canlar ve kaybolan umutlar bizim. Daha fazla insan ölmesin, şehirler yıkılmasın, acılar büyümesin istiyorsak öncelikle emperyalist tuzağı görmek gerekir. Müslüman ülkelerin birbirini suçlaması, Müslümanlar arasında mezhep ya da etnisite kavgalarıyla bir netice alınamayacaktır. Konuşarak çözüm aramak yerine meselelerin kan dökerek çözülebileceğini düşünmek aymazlıktır."
"İslam ülkeleri enerjilerini Müslümanların birlikteliğine kullanmalıdırlar"
Suriye'deki savaşın Afganistan, Irak, Sudan, Libya ve Yemen'de yaşananlardan bağımsız olmadığını vurgulayan Özkan, "Başta Türkiye, İran, Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri olmak üzere sürecin içerisinde olan tüm İslam ülkeleri enerjilerini Müslümanların birlikteliğine kullanmalıdırlar. Siyasetçiler, âlimler, kanaat önderleri, düşünürler, sivil toplum kuruluşlarının öncüleri, yardım kuruluşları, akademisyenler, sanatçılar, yazarlar barışa aracılık eden kelimeleri taşımalıdırlar." şeklinde konuştu.
"Irak'ı parçalayan, Suriye'yi karıştıran elin Türkiye ile İran'ı da karıştırmanın ve kapıştırmanın peşinde olduğu görülmelidir, oyuna gelinmemelidir." diyen Özkan, "Katil Esed'in ve işbirlikçilerinin yaptığı bu vahşi ve canice katliamı lanetliyoruz. Müslüman coğrafyasında kundağa sarılı bebekleri, masum çocukları, sivilleri katleden ve katledilmesine göz yuman tüm küresel ve şeytani odakları da lanetliyoruz. Tüm Müslümanlar için tek çıkar yol Siyonizm'e ve oyunlarına karşı birlik olmaktır." ifadelerini kullandı.
Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 02KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 03İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 04EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 05EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 06UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 07ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 08ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 09KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 10GAZETECİYE SORUŞTURMA ÜZÜNTÜ VERİCİ
- 11“HİZMET KALİTESİ VE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR”
- 12UMUT KERVANI, BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDU
- 13 Eşit ve Özgür Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu
- 14HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 15RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
Henüz Yorum yok