
"Üç aylar Allah’ın bize ikramıdır"
Üç ayların içindeki ilk kandil gecesi olan Regaib Kandili dolayısıyla Batman İl Müftülüğü tarafından Merkez Şevket Başak Camii'nde mevlit programı düzenlendi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program daha sonra İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından yapılan konuşmayla devam etti. Halkın katılım gösterdiği programda, Müftü Erhan, yaptığı konuşmada üç ayların büyük bir fırsat olduğunu ve en iyi şekilde ihya edilmesi gerektiğini söyledi.
Üç ayların Allah'ın kullarına ikramı olduğunu belirten Erhan, "Yıl içerisinde Allah'ın bize ikram etmiş olduğu Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Biz bu aylarda yaşarken Yüce Rabbimize karşı kulluğumuzu bir kes daha gözden geçirme fırsatı elde etmiş olacağız. Ona imanın Ona karşı ibadetin lezzetini daha iyi yaşama gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Zira ömrümüz kısa ve sınırlıdır. Bize takdir edilen o kısıtlı zaman içerisinde de Allah, zaman içerisinde mukaddes zamanlar ve anlar içerisinde mukaddes anlar yaratmıştır. O mukaddes anların içerisinde de hep beraber girmiş bulunuyoruz."dedi.
Örnek bir hayat yaşayabilmek için gayret ve çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getiren Erhan, "Bizim örneğimiz, önderimiz ve rehberimiz Hz. Muhammed Mustafa'dir. Onu örnek edindiğimiz ve rehber edindiğimiz zaman yolumuz doğru ve şaşmamış bir kulpa yapışmış o şekilde kendimize bir hayatı seçmiş oluruz. Rabbimiz bu kutlu aylar içerisinde bizi hiç bir zaman haktan ayırmasın. Bizler burada Kur'an-ı Kerimler, mevlidi şerifler ve ilahiler okuyarak belki bu gecenin nasıl geçirilmesi gerektiğinin bir ön hazırlığını yapmış oluyoruz. Ancak bizler buradan çıktıktan sonra ailemizle beraber veya kendimiz tek başına evimizin bir köşesinde geçmiş günahlarımıza pişmanlık duyarak bir tefekkür hayatını geçirebilmek hataları bir daha yapmamak için kendimize söz vermemiz lazım."şeklinde konuştu.
Yapılan konuşma sonrası Kur'an-ı Kerim okundu. İl Müftülük Mevlithanlarının Arapça, Kürtçe ve Türkçe okunan mevlit ve ardından seslendirilen ilahilerle devam etti.
Program İl Müftüsü tarafından yapılan dua ve Batman Belediyesi tarafından ikram edilen kandil simitleriyle sona erdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 02RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
- 03EKMEĞE YENİDEN ZAM
- 04ÇETİN ABAYAY’IN FAİLLERİ SORULDU
- 056 AYDA 14 BİNİN ÜZERİNDE EVDE SAĞLIK ZİYARETİ
- 06AYAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 07SES BATMAN ŞUBESİ'NDEN TOPLU SÖZLEŞME ÇAĞRISI
- 08Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 09BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 10AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 11BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 12BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 13TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 14Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 15KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
Henüz Yorum yok