
Kayapınar Beldesi Belediye Başkanı Özhan, istihdam alanlarını genişletiyor
Batman Gercüş'e bağlı Kayapınar Belde Belediyesi, istihdam oluşturan ve beldeye katkı sağlayan yatırımcıları destekleyip belediye imkânlarını kendilerine seferber ediyor.
Daha önce beldede belediyeye ait 1000 metrekarelik bir yeri tekstil atölyesine çevirip 65 kişinin istihdam edilmesini sağlayan HÜDA PAR’lı Belediye Başkanı Samir Özhan’ın yaptığı girişimler sayesinde Batman’da ilk kez beldede kurulan taş ocağında 60 kişi istihdam edilerek evine ekmek götürüyor.
Kendilerine verdiği desteklerden ötürü Belediye Başkanı Samir Özhan’a teşekkür eden taş ocağı yetkililerinden Mehmet Emin Memiş, taş ocağında 60 kişinin istihdam edildiğini aktardı.
“İş adamları memleketlerine yatırım yapmalı”
Beldede böylesi bir istihdam alanını oluşturmanın sevincini yaşadıklarını belirten Memiş, “Yaklaşık 20-25 yıldır taş işiyle uğraşıyorum. Ocağımız Batman Kayapınar beldesindedir. Taş ocağımız Batman’ın ilk taş ocağıdır. Taş çok kaliteli bir malzemedir, müşterilerimize güzel hizmetle cevap vermeye çalışıyoruz. Şu anda burada mevcut 60 kişi çalışıyoruz. Bu da bir belde için güzel bir şeydir. Diğer iş adamlarının memleketlerine yatırım yapmalarını istiyoruz. Kendi memleketimize kazandıralım.” dedi
İstihdam için Belediye Başkanı Samir Özhan’ın kendilerine gereken desteği verdiğine dikkat çeken Memiş, “Belediye Başkanı Samir Özhan Bey’e de çok teşekkür ediyoruz. İstihdam konusunda bize çok destek oluyor. İhtiyaç olsun, personel olsun her şeyde bize çok çok yardımcı oluyor. Ona ayrıca teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
“Baya bir rağbet var”
Taş evlere büyük bir ilginin olduğunu vurgulayan Memiş, son olarak şunları söyledi: “Şu anda kapasitemizin üstünde çalışıyoruz. Son zamanlarda taş evlere çok fazla talep var. Gündoğdu Madencilik olarak yaz mevsimine kadar mevcut elimizdeki işleri bitirirsek çok güzel olur. Son 5 yıldır bölgede taşlara aşırı bir ilgi var. Bu taşlar doğaldır. Kaliteli olduğu için baya bir rağbet var. Bizde bu rağbete cevap vermek istiyoruz.”
Beldede birçok önemli projeyi hayata geçiren Kayapınar Beldesi Belediye Başkanı Samir Özhan, önemli hedeflerinden birinin de beldede istihdam alanları oluşturup gençlerin manevi kalkınmasının yanında ekonomik kazanımlar elde etmelerini sağlamak olduğunu belirtti.
“Şirkette 60 kişi istihdam ediliyor”
Bu nedenle istihdam alanları oluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Özhan, “Seçildiğimiz günden beri özellikle istihdama yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İlk aşamamız tekstil atölyesi oldu. Daha sonra Gündoğdu şirketinin beldemize yatırım yapması için yaptığımız teşvikler sayesinde verim almaya başladık. Bu şirketimiz yaklaşık bir senedir beldemizde Nahit Taşını (Aynkeyf Taşı) işliyor. Bu şirketimizde şu anda 60 kişi istihdam ediliyor. Bu istihdamdan dolayı şirket yetkililerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Hedeflerinin beldede istihdamı artırmak olduğuna işaret eden Özhan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Beldenin gençleri İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e çalışmaya gitmesin. Hatta Kayapınarlı gençleri beldeye getirmek istiyoruz. Bu nedenle yatırımcıların önünü açmak için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bir hedefimiz de beldemizin cevizli sucuğu, pestili ve pekmezini tanıtmaktır. Çünkü beldemizin cevizli sucuğu, pestili ve pekmezi meşhurdur. Bunun için de iş adamlarına sesleniyorum; gelin beldemize yatırım yapın, pişman olmazsınız.”
Öte yandan taş ocağının yol sorununun olduğunu, bunun için Vali Hulusi Şahin ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Özhan, yolun yapılması noktasında gereken sözü aldıklarını da sözlerine ekledi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 03MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 04İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 05500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ
- 06TURGUT ÖZAL BULVARI’NDA AĞAÇ DİKİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 07İhsan Taş “Ajda Pekkan ile Bir Projede Çalışmayı Çok İsterim”
- 08TUNCELİ VALİSİ AYGÖL, VALİ CANALP’İ ZİYARET ETTİ
- 09FESTİVALLER SERİSİ DEVAM EDİYOR
- 10“TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA”
- 11RAMANLI’DAN GENÇLERİN BİLİNÇLİ OLMASINA VURGU
- 12KAYIP YAKINLARI, BORAN İÇİN BULUŞTU
- 13ANAVATAN PARTİSİ’NDEN BATMAN’A TEŞEKKÜR MESAJI
- 14Batman İş Dünyası Berlin’de temsil edildi
- 15Kardelen mahallesindeki yangında 1 kişi hayatını kaybetti
Henüz Yorum yok