
“TESBİH SALLANMAZ, ÇEKİLİR”
“TESBİH SALLANMAZ, ÇEKİLİR”
Batman’da her Salı günü saat 08.00 ile 18.00 arasında Mehtap Mahallesinde bulunan ‘Çayhanem’de, bölge illerinden gelen tesbihçiler, festival oluşturarak farklı bir Kültür projesine imza attılar. Batman’da tesbihin beyefendisi olarak bilinen Hacı Abdullah, hayata geçirdikleri Kültür dayanışmasıyla yeni bir hava getirdiklerini söyledi. ‘Tesbih asiliğin, asaletin, ağır başlı olmanın ve beyefendiliğin simgesidir’ diyen Hacı Abdullah, ‘Tesbih Sallanmaz, çekilir’ dedi.
BÖLGE TESBİHÇİLERİ BATMAN’DA BULUŞUYOR
Her Salı günü Mehtap civarında bulunan ‘Çayhanem’de Adana, Diyarbakır, Şarlıurfa, Mardin, Siirt ve hatta İran’dan gelen teşbih severlerin bir araya geldiğini belirten Hacı Abdullah; “Küçüklüğümden beri tesbihe çok büyük merakım var. Son 3 yıldan bu yana bu işi daha profesyonel yapmaya başladım. Haftanın 6 günü farklı illerde kendi aramızda mini bir tesbih festivali düzenliyoruz. Toptan ve perakende satışının yanı sıra amacımız teşbih severleri bir araya getirmektir. 3. cüsünü geride bırakmamıza rağmen, her geçen gün büyük ilgi görüyor. İlimizin tanıtımına, turizmine ve pazarının büylümesi için antika, gümüş ve saat pazarını oluşturuyoruz. Burada her kesime hitap edecek tesbihlerimiz var. Kapımız herkese açıktır.” dedi.
“BATMANLILAR, BİLEKLİK TESBİH SEVİYOR”
Batmanlıların daha çok küçük boy bilek tespih ve kehribar ürünlerini sevdiğini belirten Hacı Abdullah, bu piyasanın her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Hacı Abdullah; “Adana’lılar büyük boy, Erzurum’lular oltu taşı tesbih severken, Batmanlılar daha çok ateş kehribar, bileklik, zar, sıkma ve kehribar modellerini tercih ediyor. Buda Batman’da kehribar ürünlerini öne çıkarıyor. Bütün tesbih severleri her Salı günü ‘Tesbih Festivaline’ diğer günlerde tesbih severler buluşturmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA MEZARLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 02BATMANLI GENÇ İŞ İNSANI SERHAT AKSOY'UN LONDRA’DAKi BAŞARISI
- 03VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 04BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
- 05ETİKET VE FİYAT DENETİMİ YAPILDI
- 06KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 8.940 PAKET ELE GEÇİRİLDİ
- 07BAKAN MEMİŞOĞLU’NDAN BATMAN’A TEŞEKKÜR BELGESİ
- 08ESKİ EHLİYETLERDE SON GÜN 31 TEMMUZ
- 09AŞIRI SICAKLAR TRAFO PATLATTI
- 10YENİ TARIM İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI
- 11TAZELENME ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
- 12LİSE ÖĞRENCİSİNDEN GAZZE’YE ANLAMLI DESTEK
- 13HOBİ EVİ SAHİPLERİNDEN PROTESTO
- 14İLK YARDIMI ÖĞRENİYORLAR
- 15BATMAN’I YÜZMEDE GURURLA TEMSİL ETTİLER
Henüz Yorum yok