Batman’da ‘Genç Çiftçi’ projeleri tamamlanıyor
Batman’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan "Kırsal Kalkınma Destekleri Genç Çiftçi Projeleri" tamamlanıyor. Bu kapsamda Batman merkez ilçeye ait 2 proje, Beşiri ilçesinde 4 proje, Gercüş ilçesinde 8 proje, Kozluk ilçesinde bir proje tamamlandı.
Ayrıca Genç Çiftçilerin proje başı 30 bin TL olan hibelerini almaları için Bakanlığa ilgili evrakların ulaştırıldığı bildirildi.
Proje çerçevesinde kurulan il merkezine bağlı Kılıç köyünde kurulan yumurtacı tavuk çiftçiliği ve Balpınar beldesindeki sera tesisleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yerinde incelendi.
İncelemeler sırasında bir açıklama yapan İl Müdür Yardımcısı Mehmet Afif Avcı şunları kaydetti: “2016 yılı için hayvancılık projelerinden 175 tanesi Bakanlığımızca hibeye uygun görüldü. Bakanlığımız bu projeler için 5 milyon 250 bin TL hibe verecek. Hayvancılık projelerinde hayvan dağıtımı TİGEM tarafından yapılacak ancak 'Bitkisel ve Diğer' konu başlıklı projeler, vatandaşlarımız projelerini kendi imkânlarıyla tamamladıktan sonra kendilerine hibeleri verilecek. Eylül ayı itibariyle hayvancılıkta 2 adet bitkisel ve diğer konu başlıklı 15 proje tamamlandı. Tüm projeler 18.11.2016 tarihinde tesis edilmiş olacak. 2017 yılında daha fazla Genç Çiftçiye destek vermeyi planlıyoruz. Tüm girişimcilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KAPLAN’DAN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 02RİSKLİ YAPILARDA YIKIM VE RUHSAT SÜREÇLERİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR
- 03NASIROĞLU’NDAN DUHOK’TA BÖLGESEL BARIŞ MESAJI
- 04AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNE ZİYARET
- 05“KÜRTLERİN ONURU KORUNMALI VE TÜRKLERİN KAYGILARI GİDERİLMELİ”
- 06BELEDİYEDEN AMATÖR KULÜPLERE BÜYÜK DESTEK
- 07ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ
- 08DİYARBAKIR YOLUNDA YAPIM ÇALIŞMASI VE SİS UYARISI
- 09DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET
- 10EKİM AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 11DEM PARTİLİ ODUNCU, "İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"
- 12SONBAHAR'DA BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 13BELEDİYE TRAFİK İŞARET VE İŞARETLEMELERİNE AĞIRLIK VERDİ
- 14NASIROĞLU, STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI ŞENEL’İ ZİYARET ETTİ
- 15HÜDA PAR’dan Meteoroloji Müdürlüğü'ne ziyaret




Henüz Yorum yok