BATMAN’DA İLK KEZ NASA SPACE APPS CHALLENGE HACKATHONU DÜZENLENDİ
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) ev sahipliğinde, dünya genelinde aynı anda 145 ülkede gerçekleştirilen NASA Space Apps Challenge Hackathonu, Batman’da ilk kez düzenlendi.
Küresel ölçekteki en büyük bilim ve teknoloji etkinliklerinden biri olan yarışma, 4-5 Ekim 2025 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Etkinlikte öğrenciler, NASA’nın gerçek verilerini kullanarak uzay, çevre ve sürdürülebilirlik temalarında yenilikçi projeler geliştirdi. Etkinliğin amacı, Batman’da proje üretme kültürünü geliştirmek ve gençleri bilim ile teknolojiye teşvik etmek olarak belirtildi.
“GENÇLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ”
BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bugün, dünya genelinde 145 ülkede ve Türkiye’de 20 ilde yapılan bu uluslararası bilim ve teknoloji etkinliğine Batman olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Proje stantlarını gezdim, çok güzel çalışmalar gördüm. Bu bir ilk adım. Düşünmek bile birçok şeyi başarmaktır. Batman bilişim alanında önemli bir seviyeye geldi. Gençlerimizin teknolojiye yönelmesi kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarını da sağlar. Onları eğitimle, bilişimle ve üretimle desteklemeliyiz. BATSO olarak her zaman gençlerimizin yanındayım. Bugünün gençleri yarının mucitleri olacaktır.” Demir, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmen Gülistan Akçara ve ekibine teşekkür ederek, projelerin devamı için destek sözü verdi.
“BATMAN’DA BİLİM KÜLTÜRÜ YAYILIYOR”
Etkinlik koordinatörü Gülistan Akçara ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Etkinliğe verdiği destekten dolayı Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Abdulkadir Demir’e, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar Ciğer’e ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi’ne teşekkür ediyorum. Batman’da ilk kez gerçekleştirilen bu etkinlik, gençlerimizin bilime olan ilgisini artırdı. Bundan sonra da bu tür uluslararası projelerin şehrimizde yer alması için çabalamaya devam edeceğiz.” Program sonunda, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere madalya ve ödüllerini takdim etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KAPLAN’DAN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 02RİSKLİ YAPILARDA YIKIM VE RUHSAT SÜREÇLERİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR
- 03NASIROĞLU’NDAN DUHOK’TA BÖLGESEL BARIŞ MESAJI
- 04AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNE ZİYARET
- 05“KÜRTLERİN ONURU KORUNMALI VE TÜRKLERİN KAYGILARI GİDERİLMELİ”
- 06BELEDİYEDEN AMATÖR KULÜPLERE BÜYÜK DESTEK
- 07ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ
- 08DİYARBAKIR YOLUNDA YAPIM ÇALIŞMASI VE SİS UYARISI
- 09DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET
- 10EKİM AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 11DEM PARTİLİ ODUNCU, "İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"
- 12SONBAHAR'DA BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 13BELEDİYE TRAFİK İŞARET VE İŞARETLEMELERİNE AĞIRLIK VERDİ
- 14NASIROĞLU, STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI ŞENEL’İ ZİYARET ETTİ
- 15HÜDA PAR’dan Meteoroloji Müdürlüğü'ne ziyaret




Henüz Yorum yok