Mağdur aileye yardımları ulaştırıldı
Sason’un Bayramlar köyüne bağlı Aykonak mezrasında, derme çatma bir çadırda kalan Aslan ailesinin verdiği yaşam mücadelesinin gündeme gelmesinin ardından hayırseverler tarafından aileye gıda ve giyim yardımında bulunuldu.
İLKHA’nın geçtiğimiz günlerde servis ettiği haberde, lastik ayakkabısı incitmesin diye çorabı olmadığı için ayaklarına naylon poşet giyen Meryem Aslan’ı dramını aktarmıştı. Bunun üzerine harekete geçen bazı hayırseverler küçük Meryem’e ayakkabı, çorap ve elbise yardımında bulundu. Hayırseverler ayrıca aileye gıda yardımında da bulundu.
Yardımların ulaştırılmasında emeği geçen Sabahattin Atalay, Türkiye’nin çeşitli illerinden gönderilen yardımların Aslan ailesine ve köydeki diğer ailelere çeşitli yardımları gönderdiklerini ifade etti.
Yapılan yardımların yeterli olmadığını söyleyen Atalay, “Hayırseverlerden bu konuda daha çok yardım bekliyoruz. Bu ailelere çadırlarda kalıyorlar. Su, elektrik, ayakkabı, çorap, elbise ve birçok temel ihtiyaçlar yok. Şimdi hava biraz güzel, havalar soğuduğu zaman yaşam koşulları da zorlaşıyor.” dedi.
İmkânsızlıklar nedeniyle ayaklarına çorap yerine naylon poşet takmasıyla akıllarda kalan Meryem Aslan ise yapılan yardımlar için hayırseverlere teşekkür etti.
Kalacak bir evlerinin dahi olmadığını ifade eden Aslan, her gece karanlıkta kaldıklarını söyleyerek hayırseverlerden daha fazla yardım beklediklerini belirtti.
“Devlet Bize destek olsun”
Annesi hasta babası da özürlü olan Mehmet Salih Aslan da devletin kendilerine destek olması gerektiğini söyledi.
Aslan, devamında şu ifadeleri kullandı: “Çadırlarda doğduk, çadır altında yaşıyoruz. Kışın köyümüze çok kar yağdığı için buraya geliyoruz. Buraya gelmesek oradaki hayat şartları çok daha zordur. Bize devlet destek olsun. Babam yıllardır özürlüdür. Devlet, babama özürlü maaşı vermiyor. Devletin bize destek olmasını istiyoruz. Bazı hayırseverler bize yardımlarda bulundu Allah onlardan razı olsun.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 02Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 03TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 04Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 05
- 06ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 07AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 0811 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 09MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 10BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 11BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 12KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 13MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 14YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 15BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA




Henüz Yorum yok