
Kulak zarı ameliyatı nasıl yapılır?
Kulak zarı ameliyatı (timpanoplasti)’na ilişkin bilgi veren Dr. Öğer “Kronik orta kulak iltihabı hastalarının ortakulağında oluşan kronik hastalığı gidermek için yapılan, kulak zarı deliğinin kapatıldığı, kulak kemikçiklerinde varsa harabiyetin düzeltildiği, onarıldığı ameliyata verilen addır. Bu ameliyatın birkaç şekli vardır. Miringoplasti: Sadece kulak zarındaki deliğin tamir edilmesi. Ossiküloplasti: Zar sağlamdır. Sadece işitmenin düzeltilmesi için kulak kemikçiklerindeki harabiyet onarılır. Mastoidektomi: Kulak arkasındaki kemiğin içerisinde bulunan hücreler (mastoid hücreler) temizlenir” dedi.
KULAK ZARI AMELİYATI OLMALI MIYIM?
Kulak zarı ameliyatlarına ilişkin bilgi veren Dr. Öğer “Kronik orta kulak hastalığınız var, kulak zarınız delik ve yüz felci olduysanız, acil ameliyat ihtimaliniz çok yüksektir. Kronik orta kulak iltihabınız, menenjit, beyin iltihabı, beyin ve ya beyincik apsesine sebep olmuş ise, Kronik orta kulak iltihabınız aniden işitme kaybına veya vertigoya sebep olmuş ise, orta kulağınızda veya mastoid kemik hücrelerinde koleste atoma denilen oluşum varsa ameliyat olmanız gerekiyor” açıklamasını yaptı.
AMELİYATTA ZARDAKİ DELİK NASIL KAPANIR?
Ameliyat sonrası zardaki deliğin kapandığını belirten Dr. Öğer “Zardaki delik genellikle hastanın kendisinden alınan greft dediğimiz dokularla onarılır. En çok şakakta bulunan kasın üzerini örten zardan veya kulak kıkırdak yaprağından kulak zarı yapılır. Bazen orta kulaktaki katılaşmış dokular ve akıntı iletimde aracı olur ve ameliyatta temizlenince işitme bir miktar azalabilir. Çok nadir de olsa ameliyat sonrasında iç kulak tipi işitme kaybı gelişebilir. Bu yüzden aynı seansta iki kulağın beraber ameliyat edilmemesine özen gösterilir” dedi. (Medicalpark Basın)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 02AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 03BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 04BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 05TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 06Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 07KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 08KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 09BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 10“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 11160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 12“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 13BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 14İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 15GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
Henüz Yorum yok