“35 Bin haneye yetecek elektrik üreteceğiz”
Batman Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi temel atma töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, “Bu tesis, toprağı, havayı ve suyu koruma kararlılığımızın en somut adımıdır. Yıllık bazda bu tesis 35.700 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretecek” dedi.
GÜNDE 300 TON ATIK İŞLENECEK…
Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi temel atma törenine Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kurum temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Tesisin çevreci olmanın ötesinde ekonomik anlamda da büyük katkı sunacağını ifade eden Vali Canalp, “Tesisimiz tam kapasiteyle çalıştığında günde 300 ton atık işleyebilecek. Yıllık bazda baktığımızda bu tesis 35.700 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretecek. Yani bu yatırımı sadece çevresel bir adım değil, aynı zamanda ekonomik bir dönüşüm olarak da değerlendirmek gerekir.”
“İLÇE VE KÖYLERİN TÜM ATIKLARI BURADA İŞLENECEK”
Sadece Batman merkezde değil, ilçelerde ve köylerde de vahşi depolamaya son verileceğini belirten Canalp, “Bugün burada belediye başkanlarımız da yer aldı. Özellikle Kozluk Belediyemiz bu konuda örnek bir adım attı, şirketimizle ön anlaşmayı yaptı. Diğer ilçe ve belde belediyelerimizle de aynı iş birliği kurulacak. Köylerden çıkan çöpler için ise İl Özel İdaresi devreye girecek. Tüm bu atıklar bu tesise getirilecek, burada ayrıştırılacak. Geri dönüşebilir malzemeler geri kazanılacak, organik atıklardan ise biyogaz üretilecek ve bu gazdan elektrik enerjisi sağlanacak. Devlet olarak biz, çevreyi kirleten vahşi depolamayı kaldırıp yerine doğaya saygılı, enerji üreten, atığı kaynağa çeviren bir sistem kuruyoruz. Bu, sorumluluk sahibi bir devletin yapması gereken örnek bir modeldir” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok