
"HAYATA DOKUN"
Batman'da "Hayata Dokun" projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildi
Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde öğrencilere daha iyi eğitim sunmak amacıyla imzalanan "Hayata Dokun" projesi kapsamında İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ders verildi.
Öğrencilere "Yeni teknolojilerin insan sağlığı ile ilgili alanlarda kullanımı" konusunda ders veren Batman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Salih Çelik, günümüzde teknolojinin hızlı gelişiminin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük yenilikler getirdiğini anlattı.
Sağlık hizmetleri üretiminde yararlanılan teknik ve teknolojilerde görülen hızlı gelişimin bu teknolojiyi uygulayan profesyonellerin ve hastaların tutumlarını olumlu etkilediğini belirten Çelik, ilaç ve tıbbi donanımı kullanarak hizmet üreten sağlık hizmetleri alanının sosyoekonomik gelişmelere, sosyal ve ekonomik açılımlara diğer alanlara göre daha yatkın olduğunu ifade etti.
Gelişmiş ve ileri teknolojik seviyeye sahip ülkelerin, hem bilim ve teknoloji ile ilgili genel tavırlarında hem de sağlık teknik ve teknolojileri konusunda kontrollü ve düzenli bir yönetim politikası uyguladıklarını söyleyen Çelik, teknolojinin hayatın her alanını kolaylaştıran bir yönü olduğunu dile getirdi.
Modern çağın ayrılmaz bir parçası olan teknolojinin insan hayatının hemen hemen bütün alanlarında varlığını gösterdiğini vurgulayan Çelik, sağlık sektöründe de hizmet verimliliği ve tanı güvenilirliğini arttırmada teknolojinin büyük bir önemi olduğunu sözlerine ekledi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 02SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 03VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 04BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 05AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 07BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 08KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
- 09EKMEN “YAŞLILARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN HAFIZASI, GELECEĞİMİZİN REHBERİDİR”
- 10TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 11GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 13DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 14İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 15ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
Henüz Yorum yok