Çalışmalar sürüyor
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün sayesinde Batman iline yaptığı yatırımlarla, Batman ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam etmektedir.
Batman ilimizde yapımı devam eden “Batman Merkez İluh ve Avşo Yapım İşi” hakkında yazılı açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ, iş kapsamında İluh Deresinde 3 bin 162 metre ve Avşo deresinde bin 48 metre olmak üzere toplam 4 bin 210 m uzunluğunda betonarme kanal ve 4 adet köprü yapılacaktır. Çalışmanın tamamlanmasıyla Batman merkezde bulunan Erköklü, Yeşiltepe, Çay ve Gültepe mahalleleri taşkından korunmuş olacaktır. Ayrıca bu ıslah çalışmaları tamamlandığında, Batman ilimizin en büyük çevresel sorunlarının başında yer alan İluh Deresinin kötü koku ve çirkin görüntü sorunları da çözülmüş olacaktır.’dedi.
Yıldız, ‘Çalışmalarda bu yıl itibariyle 2 bin 900 metre kanal yapımı tamamlanmış olup kalan kısımların yapımı hızla devam etmektedir. Batmanda yapımı devam eden Batman Merkez İluh ve Avşo Yapım İşinde fiziki olarak %75 oranında gerçekleşme sağlanmış olup çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyerek açıklamalarını tamamladı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN NEVROZU 22 MART’TA YAPILACAK
- 02HASANKEYF YOLUNA YENİ AĞAÇLAR DİKİLİYOR
- 03MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI
- 04KENT GENELİNDE İLAÇLAMA
- 05HER GÜN 2 BİN 542 KİŞİYE SICAK YEMEK
- 06BİR ÜNİTE KAN, BİRÇOK HAYAT
- 07BATMAN ENGELLİLER ADANA DEPLASMANINA HAZIRLANIYOR
- 08CANALP, KOZLUK’TA VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 09KADINLAR TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYOR
- 10EKMEN’DEN PAHALI UÇAK BİLETLERİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURU
- 11BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ
- 12FİLİSTİN FİLM GÜNLERİ BATMAN’DA
- 13BATMAN GARI’NDA EĞİTİM VE TATBİKATI
- 14TÜRKAN “MECLİS KARARLARI, GAZETELERDE YAYIMLANMALI”
- 15TİCARET BORSASI’NDAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DESTEK




Henüz Yorum yok