Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
Valilik, Batman Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Evde Sağlık Hastaları ile El Ele Projesi” ve “Evde Sağlık Okulu Projesi” kapsamında düzenlenen eğitim programına katılan hasta yakınları için belge takdim töreni gerçekleştirildi.
Evde sağlık hizmetlerinin yalnızca hastane ortamıyla sınırlı kalmaması gerektiği anlayışıyla hayata geçirilen bu projelerle; özellikle hareket kısıtlılığı bulunan ve yatağa bağımlı yaşayan bireylerin ev ortamında, uygun koşullarda sağlık ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanmaları sağlanmakta.
Vali Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in himayelerinde yürütülen; Türkiye’de ilk kez sadece Batman’da uygulanmak üzere, yatağa bağımlı yaşayan çocuk hastalar ile hasta yakınlarının yaşam kalitesini artırmak, konforlarını yükseltmek ve ailelerine destek olmak amacıyla yıl içerisinde 40 çocuk hastaya ve 60 yetişkin hastaya hasta yatağı desteği sağlanacak. Projenin başlangıcından bu yana ise Batman’da toplamda 645 hastaya fonksiyonel hasta yatağı hizmeti sunuldu. Açılış konuşmaları ve bilgilendirme sunumlarının ardından, eğitim programına katılan hasta yakınlarına katılım belgeleri takdim edilmesiyle program sona erdi. Programa; Vali Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Solmaz, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Feyat Tunç, sağlık çalışanları ile hasta yakınları katılım sağladı.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Büro Memur-Sen’den Başsavcı Barış Arıduru’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
- 02Kur'an kurslarında 2026 Yılı Yaz Kur'an Kursları bugün itibarıyla başladı
- 03Batman Çayı'nda kaybolan balıkçının cansız bedenine ulaşıldı
- 04HİLAL MAHALLESİ’NDE SİLAHLI SALDIRI: 70 YAŞINDAKİ YAŞLI ADAM VURULDU!
- 05AKGEYİK VE KOZAK AİLESİNİN ANKARA'DA MUTLU GÜNÜ!
- 06MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 07SU KAYIPLARINA BÜYÜK DARBE
- 08İL BAŞKANI ŞAHİN “GAZZE’DEKİ İNSANİ KRİZİN HER GEÇEN GÜN DERİNLEŞİYOR”
- 09GÖKMEN BEBEK, 62 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI
- 10İL BAŞKANI ÇETİN’DEN BAŞSAVCI ARIDURU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 11Batman’da Kadın İstihdamına Güç Katacak Destek
- 12MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 13GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 14ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 15STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ




Henüz Yorum yok