Gripten Korunmak Ýçin Portakal Suyu Ýçin
Kýþ aylarýnda, soðuk algýnlýðý ve grip gibi üst solunum yolu hastalýklarýnda belirgin bir artýþ görülüyor. Uzmanlar hastalýktan korunmak için içeriðinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunun içilmesini öneriyor.
Havalarýn soðumasýyla birlikte baðýþýklýk sistemi zayýflayan kiþilerde üst solunum yolu hastalýklarýnda önemli bir artýþ gözleniyor. Uzmanlar, soðuk kýþ günlerinde vücudun direncini artýrmak için içeriðinde bol miktarda vitamin olan meyve sularýnýn tüketilmesini öneriyor. Özellikle C vitamininin baðýþýklýk sistemi üzerinde önemli bir etkisi olduðunu ifade eden uzmanlar, bir bardak portakal suyunun her gün tüketilmesi gerektiðini vurguluyor.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Saðlýk Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Baþkaný Prof. Dr. Neriman Ýnanç, vücutta yapýmý mümkün olmayan ve dýþarýdan alýnan besinlerle vücuda giren C vitamininin azalmasýyla özellikle gribal hastalýklara davetiye çýkarýldýðýný belirtti. Potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeþitli mineralleri içeren portakal suyunun soðuklarla birlikte azalan enerjinin ve sürekli yorgunluk hissinin giderilmesi için tüketilmesi gerektiðini vurgulayan Ýnanç, her gün portakal suyunun tüketilmesi halinde kiþinin hastalýktan korunacaðýný söyledi.
Yetiþkin bir insanýn günlük ortalama 60 mg civarýnda C vitaminine ihtiyacý olduðunu söyleyen Ýnanç, bir bardak portakal suyunun günlük C vitamini ihtiyacýný karþýlamaya yettiðini belirtiyor.
Yazarlar
- 01ÝÞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlý genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADÝLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarýþmasý
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asýrlarýn taþýdýðý gelenek: Tandýr ekmeði
- 09DÜNYA HASTANESÝNDEN BÝR ÝLK DAHA
- 10 TOKÝ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLÝMÝ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AÐIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öðrencilerini konuk etti
- 14Ben Deðil, Siz Kazanacaksýnýz
- 15Feci kazada hayatýný kaybedenler gözyaþlarýyla defnedildi
- 01BATMAN’DA KAYIPLAR ÝÇÝN ADALET NÖBETÝ SÜRÜYOR
- 02ZORLU KIÞA RAÐMEN KÖYLERDE AÞILAMA SEFERBERLÝÐÝ
- 0351 KÝLO 300 GRAM TOZ ESRAR ELE GEÇÝRÝLDÝ
- 04PETROLSTORE AÇILDI
- 05BELEDÝYEDEN KAÇAK ET KESÝMÝNE NEÞTER
- 06BASKÝ’DEN ALTYAPIYA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAÞIM
- 07RAMANLI “KÜRTLERÝ SDG’NÝN GÜNAHLARI YÜZÜNDEN YALNIZ BIRAKACAK DEÐÝLÝZ”
- 08MÜDÜR ÞANVERDÝ’DEN BAÞKAN DEMÝR’E ZÝYARET
- 09Üniversite Güvenliði Koordinasyon Toplantýsý Yapýldý
- 10Kent Genelindek 175 Ton Atýk Toplandý
- 11BASKÝ’DEN ALTYAPIYA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAÞIM
- 12ÝÞKUR’dan Batman’da Giriþimciliðe 430 Bin TL destek
- 13RAMANLI “KÜRTLERÝ SDG’NÝN GÜNAHLARI YÜZÜNDEN YALNIZ BIRAKACAK DEÐÝLÝZ”
- 14BELEDÝYEDEN KAÇAK ET KESÝMÝNE NEÞTER
- 15Ramazan Ayý Farklý Etkinliklerle Dolu Dolu Geçecek




Henüz Yorum yok