ABD'den sert 'Esed' açıklaması
Kirby'e, günlük basın toplantısında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, tüm ülkelere, Suriye yönetimiyle birleşerek DAEŞ'e karşı ortak mücadele etme çağrısında bulunması soruldu.
''ESED REJİMİ ORADA BİLE ROL ÜSTLENEMEZ''
Esed rejiminin desteklenmemesi gerektiğine yönelik düşüncelerinin değişmediğini belirten Kirby, "Esed rejimi, DAEŞ'e karşı mücadele etmek şöyle dursun, Suriye'deki duruma istikrar getirilmesi çabalarında bile bir rol üstlenemez" diye konuştu.
Kirby, DAEŞ ile mücadelede 60'den fazla ülkenin yer aldığı bir koalisyonun bulunduğuna dikkati çekerek, Rusya'nın da bu noktadaki yapıcı rolünü memnuniyetle karşılayabileceklerini tekrarladı. Kirby, "Ancak bu (Rusya'nın yapıcı rolü), Esed rejiminin askeri destek almaya devam etmesi şartları altında başlayamaz" ifadesini kullandı.
''KOALİSYONUN PARÇASI OLMAYACAK ŞEY ESED VE REJİMİDİR''
Rusya'nın kendi koalisyonunu oluşturması yönünde bir kaygılarının olup olmadığına yönelik soru üzerine Kirby, Esed rejiminin kapasitesine yönelik herhangi bir desteğin ülke içindeki şiddeti artıracağına işaret ederek, ''Bizim kaygımız, Esed rejimine devam eden destektir. 60'dan fazla ülkenin oluşturduğu koalisyonun DAEŞ ile mücadelede etkin olduğu bir ortamda örgüte karşı başka bir uluslararası koalisyona gerek yok. Ancak, Rusya'nın halihazırdaki koalisyonda yapıcı rolünü memnuniyetle karşılayacağımızı söyledik ama bu koalisyonun parçası olamayacak şey ise Beşşar Esed ve rejimidir'' diye konuştu.
Suriye'de siyasi değişimin Esed'siz olması gerektiğine yönelik görüşlerinin değişmediğini ifade eden Kirby ayrıca, ''Esed, Irak veya Suriye'de DAEŞ ile savaşan koalisyonun bir üyesi olamaz. DAEŞ ile uğraşmamızın nedeni kendisi'' ifadesini kullandı.
''SÖZLERİNE DEĞER VERİLECEK BİRİ DEĞİL''
Esed'in bir Rus medya organına röportajında, DAEŞ ile birlikte mücadele edilmesi ve sonrasında siyasi çözüme ilerlenebileceğine yönelik sözlerinin sorulması üzerine Kirby ''(Esed) Sözlerine değer verilecek biri değil'' dedi.
Öte yandan New York Times gazetesi, Amerikan askeri uzmanların uydu fotoğraflarını incelemesi sonucunda, Rusya'nın Suriye'de 6 adet T-90 tankı, 15 havantopu, 35 silahlı personel taşıma aracı, bin 500 civarında askeri personeli alabilecek 200 iskanı bulunduğunun görüldüğünü yazdı.
Pentagon Sözcüsü Peter Cook, günlük basın toplantısında konuyla ilgili soru üzerine, haberi teyit edemeyeceğini kaydetti.
Konuyu dikkatli biçimde izlediklerini belirten Cook, Esed rejimine askeri desteğin Suriye'de barışçıl bir çözüm amacına ters düştüğünü bildirdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 02Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 03“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 04PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 05OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 06BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 07KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 08BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ
- 09PETROLKENT’TE TEMİZLİK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
- 10Final Fest 5 Batman’da Coşkuyla Gerçekleşti
- 11ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 12Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 13Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 14BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 15Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”




Henüz Yorum yok