MİLLETVEKİLİ BAŞARAN'DAN ÖNERGE
BATMAN’DAKİ CEZAEVLERİ İÇİN ARAŞTIRMA İSTEDİ
HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman ve Beşiri ilçesindeki cezaevlerindeki uygulamaların araştırılması için Meclis’e araştırma önergesi sundu.
“HAK İHLALLERİ YAŞANIYOR”
Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, TBMM’ye Batman ve Beşiri’de cezaevlerindeki iddialarla ilgili araştırma önergesi sundu. Başaran’ın önergesi şöyle; “Batman Barosu Avukat Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezi, Beşiri'de bulunan Batman T ve M Tipi cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dair 6 aylık süreci kapsayan rapor hazırlamıştır. Hazırlanan raporda cezaevlerindeki tutuklularla yaptıkları görüşmeler sonucu iletişim ve sağlık gibi temel haklarda birçok ihlalle maruz kaldıkları ortaya çıkmıştır.
Tutuklular, çıplak arama ve kötü muameleye maruz bırakıldıklarını, spor, kültür ve sanatsal faaliyetlerinin engellendiğini görüşme yapan avukatlara aktarmıştır. Yine tutuklular tarafından kendilerine iletilen şikayetler arasında çıplak arama dayatmasının da olduğu bildirilmiştir. Şikayetlerde ayrıca idari personeller tarafından dilekçelerinin alınmadığı, tutukluların yasal hak olan dilekçe ve haberleşme haklarını kullanamadıkları yönündedir. Pandemi süreci nedeniyle aileler tarafından kargoyla gönderilen kıyafetler cezaevi yönetimi tarafından 2-3 gün bekletildikten sonra mahkumlara verilmektedir.
Yine basına yansıyan haberlere göre Beşiri Kampüs Cezaevi’nde tutulan Vedat D. ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde ‘keyfi’ uygulamalar ve fiziki saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapmıştır. Cezaevlerinde beslenen keyfi ayrımcı uygulamaların kaynağının tespit edilmesi ve önlenmesi amacıyla bir araştırma ve sorunların çözülmesi üzerine düzenlemeler yapılması şarttır.” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 0215 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 03RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 04ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 05VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 06RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 0750 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 08“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 09RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”
- 10ÇAMLICA MAHALLESİ’NDE İFTAR HEYECANI
- 11VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 12KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 13BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 14BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 15MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ




Henüz Yorum yok