“YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”
Yaya geçitlerinde ‘kırmızı çizgi’ dönemi başladı
İçişleri Bakanlığı’nca trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik hayata geçirilen ‘Yayalar kırmızı çizgimiz’ uygulaması kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da yaya geçidine kırmızı çizgi çekilerek, sürücüler uyarıldı.
İçişleri Bakanlığı trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Artık ışıksız yaya geçitlerinde kırmızı çizgiler de yer alacak. Tüm Türkiye de olduğu gibi Batman'da Batman Valisi Hulusi Şahin'in katılımıyla Belediye önündeki yaya geçidinde ‘yayalar kırmızı çizgimizdir’ etkililiği gerçekleştirirdi. Vali Şahin, yaya geçidinin bir şeridini kırmızıya boyadı.
.jpg)
Vali Hulusi Şahin, "Türkiye'nin tüm illerinde ve ilçelerinde yayalar kırmızı çizgimizdir etkinliği yapıyoruz. Yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğü konusunda hassasiyetimizi bir kere daha ilan ediyoruz. Bu husus bizim için kırmızı çizgidir. Bu sembolize etmek üzere de yaya geçitlerimizin bir şeridini kırmızıya boyadık. İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Türkiye'nin her yerinde bu uygulamayı yapıyoruz. Bu, modern gelişmiş ülkelerde yıllardır uygulanan, bizlerde gittiğimiz zaman gıpta ederek gördüğümüz bir uygulamaydı. Artık Türkiye'de de yasal zemin oluştu ve yaklaşık iki yıldır da bunu uyguluyoruz ve gün geçtikçe de hem yayalarımızın hem de sürücülerimizin bunu içselleştirmeye başladığını memnuniyetle görüyoruz.
Sizlerin aracılığıyla tekraren söylüyorum, yayalarımıza seslenmek istiyorum, ışık olan yerlerde, ebetteki ışığa uyuyacağız. Işık olmayan yerde yaya geçitlerini gördüğümüz yerde artık yol bizimdir, Yaya olarak biz o yoldan geçeceğiz.
Sürücülerimizde yaya geçitlerinin olduğu yerde kaldırımda yayayı gördükleri zaman duracaklar ve yayalara yol verecekler. Bu hem yasal zorunluluk, hem de medeniyetin gereğidir" dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok