Artık Teşhir Edilecekler
Yapı ruhsatı almayan kaçak yapıların önüne geçmek amacıyla Belediye Meclis Salonunda yapılan basın toplantısına; Eş Başkanların yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Şehriban Aydın, Ercan Astan, Nevzat Nemcik, Mehmet Zeki Hedekoğlu, Yapı Kontrol, İmar ve Şehircilik Müdürleri, teknik personel ile belediye meclis üyeleri katıldı.
Kaçak ve ruhsatsız yapılar sonucu ortaya çıkan çarpık yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla belediye ekiplerinin yapmış olduğu denetimlerde yaklaşık 43 yapının tespit edildiğini, bunların da yürütmeyi durdurma kararının bulunduğu ifade eden Belediye Eş Başkanları Dr. Demir ve Korkmaz: “Bina satın alırken veya ev sahibi olmak isterken olumsuzluklarla karşılaşılmaması için belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzden mutlaka imar izninin bulunup bulunmadığını, binanın ruhsatının bulunup bulunmadığını öğrenmelerini istiyoruz. Bundan böyle diğer kurumlarımızla da irtibata geçerek kaçak yapı olduğunu tespit ettiğimiz binalara kesinlikle su, elektrik, doğalgaz verilmeyecek, tapu işlemleri yapılmayacaktır. Halkımızın sonradan mağdur duruma düşmemek için ev alırken, satarken mutlaka belediyemizden bilgi almasını istiyoruz” dediler.
Bütün uyarılara rağmen bazı vatandaş ve müteahhitlerin eski alışkanlıklarından vazgeçme niyetinde olmadıklarını gözlemlediklerini belirten Eş Başkanlar: “Yanlış yapanların yanlışları yanlarına kesinlikle kâr kalmayacaktır. Batman’da bazı müteahhitler yaptıkları binalar nedeniyle istihdam adı altında Batman’a katkı sağladıklarını ifade ediyorlar. Bu kesinlikle yanlıştır. Çünkü 2018 yılında deprem yönetmeliğine göre binaların zemin etüdünün depreme uygun olup olmadığı ancak bizlerin vereceği izinle mümkün olacaktır. Bunun dışında yapılan yapılaşmalar kanun nezdinde imara aykırı yapıldığından dolayı kaçak duruma düşmektedir” uyarısında bulundu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 02VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 03Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 04Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 05Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 06HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 07Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı
- 08DESPAŞ ENERJİ'DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
- 09GÜNGÖR : "BATMAN GÜZELLİKLERİYLE ANILSIN"
- 10ŞAHİN : 15 TEMMUZ UNUTULMAMALI
- 11ODUNCU'DAN LÖSEMİ İLACI İÇİN ÖNERGE
- 12TÜZÜN'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
- 13Başkan Şansi : "Milletimiz canı pahasına geleceğine sahip çıktı"
- 14“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 15KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok