
Altındaki düşüş piyasayı canlandırdı
Gram altında yaklaşık 100 lira civarında düşüş yaşanması, yuva kurmak ve yatırım amaçlı altın almak isteyen vatandaşın ilgisine neden oldu.
Altın fiyatlarında yaşanan düşüşün piyasayı hareketlendirdiğini belirten Batmanlı kuyumcular, vatandaşların uzun bir sürenin ardından tekrar altın satın almaya başladığını söylediler.
Son zamanlarda altında kısa süreli bir yükseliş ve düşüş yaşandığına hiç şahit olmadıklarını belirten kuyumcular, altında yaşanan düşüşün olumlu olduğunu dile getirdi.
Altın fiyatlarının tekrar yükselebileceği öngörüsünde bulunan kuyumcular, imkânı olanların altın almalarını tavsiye etti.
“Satışlarımız iyi”
Son günlerde altın fiyatlarında ciddi düşüşün yaşandığını söyleyen kuyumcu esnafı Yılmaz Sarıgül, “Tabi ki bu düşüş halkımız için çok güzel ve faydalı oldu. Vatandaşlardan altın alma talebi arttığı için son dönemlerde satışlarımız da çoğaldı. Altındaki düşüş son dönemlerde yaşan olaylardan bir tanesi olan Ekonomi Bakanının istifasından olduğunu düşünüyoruz. Altında gram bazında neredeyse 70 lira düşüş yaşandı. Son yıllardan şimdiye kadar kısa bir sürede altında böyle bir yükseliş ve düşüş hiç yaşanmamıştı.” diye konuştu.
“Altını düğün hazırlığı ve yatırım için alanlar oluyor”
Altının bu denli düşmesinin hem kendileri için hem de halk için olumlu olduğunu ifade eden Sarıgül, “Şu anda 22 ayar bilezik altının gram fiyatı 420 lira civarındadır. Çeyrek altın ise fiyatı şu anda 745 liradan veriyoruz. Yarım ise bin 500 liradan seyrediyor. Şu anda altın alanlar genelde düğün hazırlığında olanlar ve yatırım amaçlı alanlardır. Son yıllarda yaşadığımız olaylardan dolayı altının tekrar 500 lira seviyesine çıkabileceğini düşünüyoruz. Altının fiyatı şu andan düşüşte, halkımız eğer altın alacaksa bence bu fiyatlarda altın alabilirler.” dedi.
“Gram başı neredeyse 100 lira düştü”
Altın fiyatlarındaki düşüşün piyasaları olumlu etkilediğini vurgulayan bir diğer kuyumcu esnafı Abdurrahman Yıldız ise şunları söyledi:
“Altın fiyatları 1 ay öncesine göre gram başı yaklaşık 100 liraya yakın düştü. Bu da ister istemez piyasayı biraz da olsa olumlu etkiledi. Normalde şu ana kadar altın alanlar sadece ihtiyaç halinde alıyorlardı. Fiyattaki yükseklikten dolayı çok zaruri olmadığı sürece kimse altın almıyordu. Ama şu anda ise yatırım amacıyla parası olan herkes parasını altına yatırıyor. Altın fiyatının düşmesi fiyatı olumlu etkiledi.”
“Altın fiyatları bir adım geri iki adım ileri şeklinde devam etmektedir”
Altın fiyatlarının tekrar yükselebileceğini belirten Yıldız, “Her zaman olduğu gibi altın bir adım geri iki adım ileri şeklinde devam etmektedir. Yani altın sürekli yukarı doğru yükselmeye meyilli olduğundan bence tekrar altın fiyatları yükseleceğini tahmin ediyoruz. Altındaki bu dalgalanmanın nedeni hem iç piyasadan hem de dış siyasetten kaynaklanıyor. Dünyadaki gelişmeler altındaki dalgalanma üzerinde etkisi çoktur. Evet, şu anda altın piyasasında bir canlılık var ama yine de istediğimiz gibi bir canlılık yoktur.” dedi.
“Evlenmek isteyenler için altın fiyatının düşmesi çok iyi oldu”
Kuyumcuya yatırım amacıyla altın almaya giden vatandaş Rıdvan Şimşek, “Altın fiyatı düştüğü için yatırım amaçlı bir çeyrek, iki yarım altını 3 bin 750 liraya aldım. İleride evlenmek için birikim yapıyorum. Her seferinde paramı biriktirip bir çeyrek alıyorum. Birçok insanın maddi durumu iyi değil. Evlenmek isteyen insanlar için altın fiyatının düşmesi çok iyi oldu. Şayet altın fiyatı tekrar yükselirse bekârlar için iyi olmaz.” ifadelerini kullandı.
Bir diğer vatandaş Sacide Alp ise şöyle konuştu: “Benim bekâr torunlarım var. Altın fiyatları düştü diye kuyumcuya geldik fakat fiyatlar hâlâ çok yüksek olduğu için altın alamadım.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RTÜK’ten Batman Rektörüne ziyaret…
- 02570 ARILI SEPET KOVANI DAĞITILDI
- 03SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
- 04KURBANLIKLAR PAZARDA
- 05SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
- 06“SASON ÇİLEĞİ, DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK”
- 07Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 08ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 09MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 10DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 11BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 12KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 13BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 14AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 15TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
Henüz Yorum yok