
Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ilk dijital sergisini açtı
Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe; "İS'S NITANAS" adlı resim sergisinin, fakültenin Resim Bölümü öğretim üyeleri ve Resim Anasanat Dalı programına kayıtlı yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarından oluştuğunu söyledi.
Covid-19 salgını döneminde yaşamın ve alışkanlıkların farklı bir boyuta yönlendiği bu süreçte, salgının olumsuz etkilerinden korunmak için dijital kaynakların her alanda olduğu gibi sanat alanında da kullanılmaya başladığına dikkat çeken Cebe, ilk dijital konserini gerçekleştirmesinin ardından Güzel Sanatlar Fakültesinin şimdi de ilk dijital sergisini açtığını belirtti.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir'in göreve başladığı günden itibaren Güzel Sanatlar Fakültesine verdiği destek ve katkıların yanında sanata ve sanatçıya verdiği değer ve önemin kendilerini onurlandırdığını belirten Cebe, bu duygularla Güzel Sanalar Fakültesinin tüm imkanlarını en yüksek performansla pratiğe dökerek çalışmalarına devam edeceğini aktardı.
Serginin içeriği üzerine açıklamalar yapan Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Haydar Balseçen ise şunları söyledi:
"Sergide 17 sanatçının 30 eserinin sergilendiğini, sıra dışı zamanlar yaşadığımız bu süreçte sanatın gizemli gücü ve geniş kitlelere ulaşılabilir özelliği temelinde nitelikli eserleri bir araya getirerek bu serginin çatısını oluşturdular. Sıradanlığın dışında durma gayreti ve düşüncesinden hareketle, olayları tersinden okumak ve yeni önermeler sunmak bu sergiye katılan sanatçıların kesişim noktası oldu. Sergide yer alan çalışmaların kendine özgü kavramsal ve anlamsal içerikleri farklı teknik altyapılarla birleşerek sosyolojik ve psikolojik mesajlar verirken bazen de izleyiciyi kendi düş dünyasıyla baş başa bırakıyor. Sergide; dijital fotoğraftan performansa, tuval resminden enstelasyon sanatı örneklerine kadar renkli bir yelpazenin sunuldu. Bu doğrultudan hareketle farklı bakış açılarından oluşan eserlerin bir araya gelmesiyle sanatsal bir sinerji ortaya çıkmaktadır." dedi.
"İS'S NITANAS" adlı resim sergisi 7 Haziran ile 7 Temmuz tarihleri arasında
www.batman.edu.tr adresinden ziyaret edilebilecek.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YAZ AYLARINDA CİLT SAĞLIĞINA DİKKAT
- 02EKMEN’DEN DESTEK ÇAĞRISI
- 03BAŞKAN ALTUN “DAHA YEŞİL BİR BATMAN İÇİN ÇALIŞALIM”
- 04KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
- 05DEMİRHAN, MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ YÖNETİM KURULUNA SEÇİLDİ
- 06PLAY-OFF’UN OYNANACAĞI STAD BELLİ OLDU
- 07MÜSİAD'DAN STRATEJİK BULUŞMA
- 08İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYAN FİRMALAR ÖDÜLLENDİRİLECEK
- 09BATMANLI VALİ AYGÖL TUNCELİ’YE ATANDI
- 10OTOGAR, DURAKLAR VE HALDE YOĞUN ÇALIŞMA
- 11GÜVENLİK GÖREVLİSİNE SALDIRIYI KINADILAR
- 12VALİ YARDIMCILARI DEĞİŞTİ
- 13VALİ CANALP’TEN PETROLSPOR’A TEBRİK MESAJI
- 14“1960 DARBESİ KARA BİR LEKEDİR”
- 15BATMAN VE EDİRNE ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ
Henüz Yorum yok