
Çiftçilere 20 bin ceviz fidanı dağıtıldı
Batman merkez ve ilçelerindeki meyve bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, meyveciliğin gelişmesini sağlamak ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla "Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 300 çiftçiye 20 bin adet "chandler" cinsi aşılı ceviz fidanı, düzenlenen törenle dağıtıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Çiftçi Eğitim Merkezinde yapılan fidan dağıtım törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demir, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Kudbeddin Tekin ve çiftçiler katıldı.
Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda dağıtımı yapılan ceviz fidanın maliyeti ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demir, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Kudbeddin Tekin tarafından çiftçilere temsili olarak fidanların dağıtımı yapıldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demir, Batman merkez ve ilçelerindeki 300 çiftçiye yüzde 70 hibe destekle 20 bin adet chandler cinsi aşılı ceviz fidanı dağıtımı yaptıklarını söyledi.
Demir, "Bakanlığımızın genel bütçesi kaynağıyla merkez ve 4 ilçemize ceviz fidanı dağıtımını yaptık. Daha önce de sonbaharda ceviz ve fıstık fidanı dağıtımı yapılmıştı. Şu anda toplam 300 adet çiftçimize bu fidanlarımızı dağıttık. Bundan sonra da peyder pey dağıtımlarımız olacaktır. Bölgemizde fıstık ve cevize bir talep var. Biz bu anlamda çiftçilerimize katkı sağlamak istiyoruz. Fıstık ve cevizin bölgeye daha iyi adapte olabilen çeşitlerini seçerek teknik anlamda da destek sağlıyoruz." dedi.
Hibe desteğiyle ceviz fidanı almanın sevincini yaşadıklarını söyleyen çiftçi Yılmaz Yıkılmaz, "Bu tür desteklerin devam etmesini istiyoruz. Daha iyi verim alacağımız umuduyla ve çocuklarımızın geleceği için ceviz ve fıstık ekimine yöneldik." diye konuştu.
Devletin çiftçilere yönelik desteklerini artırması gerektiğini belirten bir başka çiftçi Süleyman Rüzgar, ise "Çiftçilere yönelik yapılan bu destekler güzel şeydir. Bu cevizleri Gercüş’ün Doruk köyüne götürüp, orada ekeceğim. Geleceğimiz için bu fidanları ekmeye başlıyoruz." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, DEDAŞ YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ
- 02TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDULAR
- 03Başkan Altun’dan Umut Kervanı Vakfı’na ziyaret
- 04BÖLGE KLASMAN HAKEMLERİ BATMAN’DA TOPLANDI
- 05Mor Kuryakos Manastırı yeniden hayat buldu
- 06“35 Bin haneye yetecek elektrik üreteceğiz”
- 07EKMEN’DEN MARDİN’E ÇIKARTMA
- 08DEM HEYETİ, FACİANIN YAŞANDIĞI KÖYE GİTTİ
- 09BELEDİYE’DEN ALT YAPI HAMLESİ
- 10“EKONOMİYE KATKI SUNAN BİR BATMAN HEDEFLİYORUZ”
- 11BATMAN'DA ANLAMLI BARIŞ
- 12İKİ ARAÇTAN 5 KİLO 400 GRAM SKUNK
- 13REKTÖR DEMİR’DEN ÖĞRENCİLERE MESAJ
- 14Enerjinin ve eğlencenin kalbi DicleFest kapılarını Çarşamba günü açıyor
- 15ŞİRAY, İHD'DE GÜVEN TAZELEDİ
Henüz Yorum yok