
Çocuklarını okula göndermek istemiyorlar
Çocuklarını okula göndermek istemiyorlar
Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı 85 köyde yapılan taşımalı eğitimde her gün farklı servis aracının köye geldiğini belirten köy sakinleri, yetkililerden bu sorunun çözülmesini istedi.
“SORUN ÇÖZÜLMEZSE ÇOCUKLAR OKULA GİTMEYECEK”
Milli Eğitime verilen plaka ile köye gelen servis araçlarının plakalarının aynı olmadığını ve bu nedenden dolayı tedirgin olduklarını söyleyen köy sakinleri, çocuklarını okula göndermeyeceklerini ifade etti. İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne giden köy sakinleri yetkililerden bu sorunun en kısa sürede çözülmesi talebinde bulundu. Köy sakinlerinden İdris Adanur, sorun çözülmeyene kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi. Adanur, "Otluca Yukarı köyünde yaşamaktayım. Normal de bizim köyümüze iki tane araç gelirken bir tane araç geliyor. Geçen gün biz milli eğitim müdürlüğüne gidip köyümüze gelecek olan okul taşıtlarının plakalarını aldık ve aldığımız iki araç dışında geçen gün farklı plakalı bir öğrenci taşıma servisi geldi. Biz gelen yabancı plakalı araçların şoförlerine güvenmiyoruz. Her gün binlerce olay yaşanıyor, biz bu gönderilen adamların ne olduklarını bilmiyoruz ve güvenmiyoruz. Yetkililerin de bu olayda yanımızda durmasını istiyoruz” dedi.
“SERVİSLER DENETLESİN”
Öğrenci velisi Feyyaz Akdibel ise servislerin denetlenmesini istedi. Akdibek, "Ben bütün şoför arkadaşlarla veliler adına konuşmak istiyorum. Bizim Beşiri bölgesinde yaklaşık 79 taşıma aracımız var. Beldemizde yaklaşık 15 tane taşıma aracımız var. Bir tane ihaleyi tutan arkadaş bütün köylere yaklaşık 9-10 araçla çekmeye taşıyor ve hepsi farklı plakalar. Biz bunları görüp kabul etmediğimize rağmen ne kurum ne de yetkililer bir şey yapıyor. Biz bu durumdan çok rahatsızız, kimseye güvenmiyoruz. Gelen araçlara kesinlikle güvenmiyoruz ve çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Bu soruna bir çözüm bulunmazsa sesimizi Ankara’ya kadar duyuracağız. Bizim kuruma verilen plakalarla gelen araçlar hiç birbirini tutmuyor. Biz bunlara güvenip çocuklarımızı nasıl gönderelim? Çocuklarımızı sıradan geçen bir araçla göndersek aynıdır fark etmez. Devlet bu ihaleyi yapmış bunu denetlenmesi gerekirken hiç kimse bir şey yapmıyor. Ne bir trafik aracı ne de bir yetkili gelip sormuyor. Ne gelen araca bakıyorlar ne de giden araca. Hepsi farklı plakalar kimseyi tanımıyoruz ve biz çocuklarımızı göndermek istemiyoruz” diye konuştu.
Öğrenci velisi Mehmet Şirin Siyahtaş da “Bizim öğrencilerimiz sabah 07.30-08.30 arası okulda olması gerekirken araçlar 08.30-09.30 arasında öğrencileri taşımaya geliyorlar. Milli Eğitim Müdürünü o kadar ikaz etmemize rağmen kimse ilgilenmiyor, ilgilenmelerini istiyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TEN PETROLSPOR’A TEBRİK MESAJI
- 02“1960 DARBESİ KARA BİR LEKEDİR”
- 03BATMAN VE EDİRNE ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ
- 04UYUŞTURUCUYA DARBE: 2 OPERASYON, 2 TUTUKLAMA!
- 05ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR!
- 06SANAYİ SİTESİNE ÇÖZÜM ZİYARETİ
- 07İL ÖZEL İDARE MAKİNE PARKINI GÜÇLENDİRDİ
- 08“FİNAL MAÇI AMED’DE OYNANSIN”
- 09BATMAN PETROLSPOR FİNALDE
- 1087 OTOBÜSÜN KLİMASI BAKIMDAN GEÇİRİLDİ
- 11“MİLLETİN VEKİLİ OLMAK, MİLLETİN SESİ OLMAKTAN GEÇER”
- 12FİDANLARA YAZ BAKIMI
- 13MİLLETVEKİLİ RAMANLI “SOSYAL ADALET TESİS EDİLMEDEN HİÇBİR SORUN ÇÖZÜLMEZ”
- 14KARIN AĞRILARINI HAFİFE ALMAYIN
- 15REKTÖR DEMİR’DEN MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI YALÇIN’A ZİYARET
Henüz Yorum yok