
CÜNEYT AYDINLAR'IN AKIBETİ SORULDU
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ile kayıp yakınları, eylemlerinin 672’nci haftasında Gülistan Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.
Yapılan eylemde 20 Şubat 1994 tarihinde İstanbul’un Bakırköy ilçesinde gözaltında kaybedilen Cüneyt Aydınlar'ın akıbeti soruldu. Basın açıklamasını okuyan İHD Batman Şube Sekreteri Rezan Baytar, “İnsan hakları savunucuları ve kayıp aileleri olarak her Cumartesi düzenlediğimiz ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ barışçıl anma eylemimizin bu haftasında kayıplarımızın faillerinin bulunması ve yargılanması için yine bu alanda bir aradayız. 20 Şubat 1994 yılında İstanbul Bakırköy ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Cüneyt Aydınlar’ın akıbetini sormak için toplandık.
Ne yazık ki devlet bugüne kadar gözaltında kaybedilenlerin akıbetini açığa çıkartacak ve onları kaybedenleri ve insanlığa karşı suç olan bu kaybedilmelerde sorumluluğu olanların yargı önünde hesap vermesini sağlayacak bir adalet sistemini devreye sokmadı. Biz biliyoruz ki susmak kaybedenleri cesaretlendiren politik bir tercihtir, susmayacağız. Adalet ve hakikat arayışımızda ısrarcı olacağız. Asıl kaybedilmek istenen insanlığımızdır, bu yüzden insanlık onurunu her daim sahipleniyor olacağız. Gözaltında kaybedilen insanların akıbetlerinin araştırılmasını, faillerinin bulunup yargılanmasını ülke tarihinin karanlık sayfalarına ışık tutulmasını ve bu kara lekenin bir an önce temizlenmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İL ÖZEL İDARE MAKİNE PARKINI GÜÇLENDİRDİ
- 02“FİNAL MAÇI AMED’DE OYNANSIN”
- 03BATMAN PETROLSPOR FİNALDE
- 0487 OTOBÜSÜN KLİMASI BAKIMDAN GEÇİRİLDİ
- 05“MİLLETİN VEKİLİ OLMAK, MİLLETİN SESİ OLMAKTAN GEÇER”
- 06FİDANLARA YAZ BAKIMI
- 07MİLLETVEKİLİ RAMANLI “SOSYAL ADALET TESİS EDİLMEDEN HİÇBİR SORUN ÇÖZÜLMEZ”
- 08KARIN AĞRILARINI HAFİFE ALMAYIN
- 09REKTÖR DEMİR’DEN MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI YALÇIN’A ZİYARET
- 10BAŞKAN EKREMOĞLU, ŞEVKİ TAŞ’I ANDI
- 11İLAÇLAMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
- 12Türkiye Çevrecileri Diyadin’de buluşuyor!..
- 13DEVA KADINDA
- 14“GENÇLERİN BAŞARISI İÇİN TÜM İMKANLARI SEFERBER EDİYORUZ”
- 15DEM Parti’de Güneş ve Esin dönemi
Henüz Yorum yok