
GERCÜŞ'TE BADEM HASADI BAŞLADI
Batman'ın Gercüş (Kercosê) ilçesine bağlı bademleriyle meşhur ve ismini badem çiçeklerinden alan Çiçekli (Şiferê) köyünde badem hasadına başlandı.
Her sene ağustos ayının ortalarında başlayan badem hasadı, Batmanlılar tarafından eylülde de devam ettiriliyor.
Topladıkları bademleri tüccarlara sattıklarını ifade eden Çiçekli köyü sakinlerinden Mahmut Gündüz, “Her sene ağustos ayında badem toplamaya başlıyoruz. Köyümüzün bademleri meşhurdur. Badem ağaçlarının altına çadır brandalarımızı serdikten sonra uzun sopalarla bademleri ağaçlardan döküyoruz. Bademlerimizi ağaçlardan topladıktan sonra temizleyip çuvallara koyduktan sonra at ve eşeklerimize yükleyip eve götürüyoruz. Kendi evimize bir miktar badem ayırdıktan sonra gerisini köye gelen tüccarlara satıyoruz.” dedi.
Bu yıl badem veriminden memnun kaldıklarını vurgulayan bir diğer köy sakini Zekeriya Kaya, “Burası Çiçekli (Şiferê) köyü, badem toplama zamanı olduğu için bademlerimizi topluyoruz. Köyümüz ismini badem ağacından almıştır. Bahar ayında badem ağaçları çiçek açtığı için Çiçekli köyü ismini aldı. Bademlerimizi şu anda ağaçlardan topukluyoruz, ev için belli bir miktar ayırdıktan sonra geri kalanını tüccarlara satıyoruz. Bu yıl badem veriminden memnunuz. Bu sene bademin fiyatları acılı olanı toptan kilosunu 5 lira, tatlı olanı da 8 ila 10 lira arasında köye gelen tüccarlara satıyoruz. Acı bademler şifa niyetine ilaç olarak kullanılıyor.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PETROLSPOR BEYAZ GRUPTA
- 02TRC3 BÖLGESİ VALİLERİ DİKA TOPLANTISINDA BULUŞTU
- 03ACILI AİLEYE BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ
- 04KAÇAK YAPILAŞMAYA GEÇİT YOK
- 05KURAKLIK BATMAN’I VURUYOR
- 065 AYDA 272 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 07RAMANLI, AİLELERİN ACISINI PAYLAŞTI
- 08VALİ CANALP, DEDAŞ YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ
- 09TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDULAR
- 10Başkan Altun’dan Umut Kervanı Vakfı’na ziyaret
- 11BÖLGE KLASMAN HAKEMLERİ BATMAN’DA TOPLANDI
- 12Mor Kuryakos Manastırı yeniden hayat buldu
- 13“35 Bin haneye yetecek elektrik üreteceğiz”
- 14EKMEN’DEN MARDİN’E ÇIKARTMA
- 15DEM HEYETİ, FACİANIN YAŞANDIĞI KÖYE GİTTİ
Henüz Yorum yok