
“İktidar somut adımlar atmalı”
Petrol İş Sendikası Batman Şube salonunda yapılan basın toplantısına DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır’ın yanı sıra DEM Parti milletvekilleri ve TJA aktivistleri katıldı.
Deklarasyonun Kürtçesini TJA aktivisti Havva Can, Türkçesini ise DEM Parti PM Üyesi Sema Koç okudu. İktidarın öncelikle Kürt meselesinde başlattığı tartışmalarda samimi olduğunu topluma göstererek somut adımlar atması gerektiğini belirten DEM Parti PM üyesi Sema Koç, “Kürt meselesi için sözden çok pratik elzemdir. Dünya örneklerinde de görüldüğü gibi çözüm için güven ve toplumsal destek hayati önemdedir. Ancak iktidarın bir yandan iç barış ve kardeşlikten söz ederken, diğer yandan buna ters politikalar izlemesi samimiyetini sorgulatmaktadır. İktidar bu söylem ve pratik çelişkileriyle ne Kürt halkını ne Türkiye toplumunu inandırabilir, ne de kendi iktidarı için murat ettiği sonuçları alabilir. Kayyım gaspıyla Kürt halkının iradesini yok saymakla çözüm olmaz.
Bu temelde Türkiye’de barıştan, demokrasiden ve kardeşlikten yana olan herkesi bu kayyımcı ve tekçi politikalar karşısında ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Batman’da 17 Kasım’da yapacağımız Demokrasi ve Özgürlük mitingine tüm halkları, kadınları, gençleri, emekçileri ve ezilenleri, mitingimize katılmaya ve bu zulme karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YAZ AYLARINDA CİLT SAĞLIĞINA DİKKAT
- 02EKMEN’DEN DESTEK ÇAĞRISI
- 03BAŞKAN ALTUN “DAHA YEŞİL BİR BATMAN İÇİN ÇALIŞALIM”
- 04KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
- 05DEMİRHAN, MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ YÖNETİM KURULUNA SEÇİLDİ
- 06PLAY-OFF’UN OYNANACAĞI STAD BELLİ OLDU
- 07MÜSİAD'DAN STRATEJİK BULUŞMA
- 08İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYAN FİRMALAR ÖDÜLLENDİRİLECEK
- 09BATMANLI VALİ AYGÖL TUNCELİ’YE ATANDI
- 10OTOGAR, DURAKLAR VE HALDE YOĞUN ÇALIŞMA
- 11GÜVENLİK GÖREVLİSİNE SALDIRIYI KINADILAR
- 12VALİ YARDIMCILARI DEĞİŞTİ
- 13VALİ CANALP’TEN PETROLSPOR’A TEBRİK MESAJI
- 14“1960 DARBESİ KARA BİR LEKEDİR”
- 15BATMAN VE EDİRNE ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ
Henüz Yorum yok