
Batman’da on binler darbe girişimine tepki yürüyüşü yaptı
BATMAN /2016-07-18 01:08:47
Batman Valiliği önünde toplanan on binlerce kişi, darbe girişimini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru Alanda toplanan halka hitaben yaptığı konuşmada, yekvücut olan halkın darbeleri susturduğunu söyledi.
Yaşanan darbe girişiminin ardından başlayan protesto gösterileri tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da devam ediyor.
Yaşlı-genç, kadın-erkek ve çocuklardan oluşan on binlerce kişi, ellerinde Türkiye bayrakları ve pankartlar ile Valilik önünden Dörtyol Kavşağına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık tekbir getiren kalabalık, ‘Darbeye hayır, FETÖ’ye idam’ sloganları attı.
Daha sonra tekrar Valilik önünde toplanan kalabalığa hitap eden HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Tüm ümmetin içteki ve dıştaki hainlere karşı dik duruşuyla çok güzel bir mesaj verdiğini söyleyen Doğru, “Şu an buradaki görüntü Müslümanlara gelecek vaad eden bir görüntüdür. Bu ülkenin tarihinde nice darbeler yaşandı. Darbeler yaşandığı zaman halkın sesi kısıldı, ezanlar susturuldu. Allah’a çok şükür, şu an ezanlar ile, halkımızın yekvücut olması darbeleri susturuyor, darbecileri dize getiriyor.” dedi.
Yapılan darbe girişiminin bir ihanet girişimi olduğuna işaret eden Doğru, “Bazı hain kesimlerin halkın, çocukların, torunlarımızın geleceğini ipotek altına alabilmek için yapmış olduğu hain bir girişimdi. Rabbimizin yardım ve inayetiyle darbe girişimi başarıya ulaşmadı, ulaşmayacak. Bu girişim sadece bir kesime, bir şahsa yapılan bir girişim değildi. Bu girişim özelde inançlı kesimin, genelde tüm halkın öz değerine, yönetimine yapılmış bir girişimdir.” ifadelerini kullandı.
Doğru, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Bu alanda her kesimden, inançtan insanları görebiliyoruz. Bu çeşitlilik sadece içteki hainlere değil, dıştaki hainlere de çok güzel bir mesajdır. Allah’ın izniyle biz bunu muhafaza ettiğimiz sürece bunlar emellerine ulaşamayacaklardır. Şu an dünyanın dört bir tarafında milyonlarca insanı bir araya getiren bir harç var, bu da inancımızdır. Bizi alanlara döken inancımızdır ve bu inancı korumamız gerekir.”
Daha sonra halk, darbeye karşı Valilik önünde nöbet bekleyişine geçti. .
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ATATÜRK PARKINDA BAYRAM COŞKUSU
- 02Mor Kiryakus Manastırına ulaşım artık daha konforlu
- 03PETROLSPOR’DA YENİDEN YAPILANMA KARARI
- 04YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 05BATSO BAŞKANI DEMİR’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI
- 06BAŞKAN AKKUŞ'UN ACI GÜNÜ
- 07VALİ CANALP “BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE SORUMLULUK ZAMANIDIR”
- 08DicleFest Batman’da başlıyor
- 09BAB-GED’ den Kurban Bayramı mesajı
- 10KORUMA DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN VALİ’YE ZİYARET
- 11SENDİKADAN ERKEN MAAŞ TALEBİ
- 12TUĞGENERAL KOÇ’TAN BATSO’YA ZİYARET
- 13CİGERLO TOKİ SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
- 14UYDU KENT VE EKOLOJİK TURİZM PROJESİ TANITILDI
- 15“BAYRAM ALIŞVERİŞİNİ YEREL ESNAFTAN YAPIN”
Henüz Yorum yok