
Facebook'tan videolar için yeni uygulama
Sanal Gerçeklik (Virtual Reality, VR) teknolojisi ile ilgili çalışmalarına hızla devam eden Facebook, bu sefer de bu teknolojiyi mobil cihazlara taşımak istiyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre Facebook, bu sefer 360-derece videoların esas alındığı yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor.
Habere göre henüz test aşamasında olan bu uygulama ile, 360-derece (spherical) olarak çekilen videolar, kullanıcıların telefonlarını sağa, sola, yukarıya ve aşağıya çevirme hareketleri ile izleyebilmelerini sağlayacak. Ayrıca uygulama hem iOShem de Android platformlarda kullanılabilecek.
Yeni uygulamanın kullanıcılara sunduğu 360 derece video deneyiminin Sanal Gerçeklik deneyimini tam karşılamadığını belirtmekte de fayda var. Zira mobilcihazlar üzerinden sağlanan görüntülerin (en azından şimdilik) bir Oculus Rift kadar gerçekçi olamayacağı aşikar.
Bir sonraki aşamalarının Sanal Gerçeklik (VR) ve Arttırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisi olduğunu birçok kez dile getiren Facebook‘un, bu uygulama ile mobil cihazları da sisteme entegre etmek istediği görülüyor. Henüz test aşamasında olan uygulamanın ne zaman kullanıma sunulacağı ise belli değil.
Hamzaoğlu’ndan tepkilere net cevap! PKK'dan iki ilde tuzak: 5 şehit! Van'da polise bombalı saldırı! Yasin Öztekin'den olay açıklama! G.Saray tel tel döküldü! İspanyollar güle oynaya.. Luke Shaw'ın ayağı kırıldı! İşte o an... Kral Selman'dan vinç kazası üzerine tazminat emri! PKK, HDP mitingini kana bulayacaktı Ağrı Dağı'nda büyük operasyon Rusya'dan 17'lik halterciyle Suriye aklaması! "ABD bana 5 milyar Dolar teklif etti" Dev markalar yeni modellerini görücüye çıkarttı Şehit ailelerine acı haberi şehit kızı polis müdürü veriyor Selçuk İnan PFDK'ya sevk edildi Binlerce kişi TEM'de yürüyor Diyarbakır'da 600 STK ‘artık yeter’ dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RTÜK’ten Batman Rektörüne ziyaret…
- 02570 ARILI SEPET KOVANI DAĞITILDI
- 03SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
- 04KURBANLIKLAR PAZARDA
- 05SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
- 06“SASON ÇİLEĞİ, DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK”
- 07Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 08ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 09MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 10DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 11BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 12KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 13BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 14AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 15TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
Henüz Yorum yok