
"Üretici ve tüketicileri korumak için kooperatifçilik gereklidir"
Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, bütün üretici ve tüketicileri ilgilendiren ancak yeteri kadar önemsenmeyen kooperatifçilikle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Üretici ve tüketicileri korumak için kooperatifçiliğin gerekli olduğunun altını çizen Kalkan, insanların tek başına üretemedikleri ürünleri kooperatifler sayesinde kolayca hizmete sunabildiklerini söyledi.
Kalkan, "Kaliteli ürünler ortaya koyarak bu ürünleri satmak isteyen üreticiler, ucuz ve kaliteli ürün almak isteyen tüketicilerle kooperatifler sayesinde buluşur. Kooperatifler aynı zamanda küçük işletmeleri büyük işletmelere dönüştürerek, bulundukları bölgenin sanayisinde de söz sahibi olabilmektedir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, tarım satış, kredi ve kefalet, motorlu taşıyıcılar, tüketim, üretim ve pazarlama kooperatifleri başta olmak üzere 38 türde yaklaşık 7 milyon ortağı olan 56 bin kooperatife doğrudan veya dolaylı hizmetlerini yani devletimizin tüm imkânlarını seferber ettiğini görmekteyiz. Onun için özellikle ilimizde ayni grupta yer alan meslek sahiplerinin (mobilyacılar, demirciler, üreticiler ve benzeri) gelecek nesillere de örnek olmak için bir araya gelmeleri elzemdir." dedi.
Kooperatiflerin, bireylerin refah düzeyini artırmak amacıyla kurulduğunu dile getiren Kalkan, şunları söyledi: "Bireyle birlikte toplumun çekirdeğini oluşturan aileyi ve ailelerle birlikte de toplumun refah düzeyini artırmada önemli bir fonksiyon icra etmektedir. Konut, iş yeri, tüketim, üretim pazarlama, turizm geliştirme, motorlu taşıyıcılar, işletme, temin ve tevzi, yayıncılık, enerji, bankacılık, sigortacılık gibi değişik türlerle ekonomik hayatın hemen her alanında kurulabilen kooperatifler vasıtasıyla kişiler tek başlarına yaptıkları tasarruflarla sahip olamayacakları konut ve iş yerine, tüketiciler düşük fiyatla ucuz ve kaliteli mala sahip olabilmekte, üreticiler üretimde kullanacakları araç ve gereçleri ucuza mal edebilmekte ve bu sayede ürettikleri ürünleri de ucuza satabilmektedir."
"Gelişmekte olan ülkelerde kalkınmanın temel araçlarından biri kooperatiflerdir"
Gelişmekte olan ülkelerde kalkınmanın temel araçlarından birinin kooperatifler olduğunu sözlerine ekleyen Kalkan, "Yine bu kapsamda, aracıların ortadan kaldırılması suretiyle üretici ve tüketici döngüsü oluşabilmekte, ihtiyaç fazlası malın ihracatı yapılabilmekte, serbest piyasa ekonomisinin oluşumu ve buna bağlı olarak pazarlarda fiyat düzeninin kurulmasına yardımcı olabilmekte ve üreticinin düşük ve uzun vadeli kredi ihtiyacı karşılanabilmektedir. Bu bağlamda, gelişmekte olan ülkelerde kalkınmanın temel araçlarından birisi kooperatifler olup, gelişmiş demokratik ülkelerin ekonomik ve sosyal alanlarda ileri konuma gelmelerinde kooperatiflerin büyük katkısı ve yardımı bulunmaktadır. Temennimiz, kooperatifçilik alanında Batman'ımızın da gelişmiş illerden ve hatta dünyanın en gelişmiş merkezlerinden biri haline gelmesidir." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EKMEN, ASGARİ ÜCRET İÇİN ARA ZAM ÇAĞRISI YAPTI
- 02‘Gençlerin daha fazla söz sahibi olmasını istiyoruz’
- 03İHD, 690. KEZ EYLEM YAPTI
- 04BALPINAR ŞAMPİYON OLDU
- 05''HALKA AİT YEŞİL ALANLAR İŞGAL ALTINDA''
- 06OKULA GİDEMEYEN ÖĞRENCİNİN KARNESİNİ VALİ CANALP VERDİ
- 07ÜNİVERSİTEDE KEPLER HAVALANDI
- 08171 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI
- 09“SÜS HAVUZLARI VE SULAMA KANALLARINA GİRMEYİN”
- 10TRAFİK DENETİMLERİNE HAVA DESTEĞİ
- 11DEM Partili Oduncu’dan Kuraklık Uyarısı: Toprak Susuz, Çiftçi Çaresiz
- 12“CAZİBELİ SU TEMİN SİSTEMİNE GEÇİYORUZ”
- 13DEVA Partisi İl Başkanı Yılmaz’dan YKS Öncesi Sessizlik ve Duyarlılık Çağrısı
- 14BÖLGE BAROLARINDAN TBMM’YE BARIŞ SÜRECİ ÇAĞRISI
- 15“GAZETELER KAPANMADAN YEREL BASIN DESTEKLENMELİ”
Henüz Yorum yok