
Köylüler DEDAŞ’ı bastı
Batman Yeniköy'e bağlı Zorköy (Sêgırka) mezrası sakinleri, yaklaşık 8 gündür elektriklerini kesen DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü binasını bastı.
Elektrik sayaçlarının direklere takılması hususunda mezra sakinleri ile DEDAŞ arasında anlaşma sağlanamayınca mezranın elektriği kesildi. Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana elektrikleri kesilen mezra sakinlerinden yaklaşık 300 kişi, DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü binasını bastı.
DEDAŞ Batman İl Müdürü Faruk İşlek ile görüşmek istediklerini belirten öfkeli kalabalık, DEDAŞ İl Müdürünün aşağı gelmemesi üzerine binanın içine girerek, bazı camları kırdı.
Olayın büyümesi üzerine DEDAŞ güvenlik personeli, polise haber verdi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi binanın içindeki öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.
Polis ekipleri ve DEDAŞ yetkilileri kalabalığı sakinleştirdikten sonra Segırka muhtarı Celaleddin Balin ile Zorköy muhtarı Şemsettin Ağar ve aralarından seçilen temsilci bir grup DEDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek ile görüştü.
Kesintilere isyan eden mezra sakinleri, günlerdir elektriklerinin DEDAŞ tarafından kesilerek mağdur edildiklerini belirtti.
Perişan bir halde olduklarını ifade eden mezra sakinlerinden Selahattin Şimşek, “8 gündür elektriğimiz yok. Hastalarımız perişan oldu. Elektriğin verilmesini istiyoruz. Bizler hangi ülkede yaşıyoruz. Bu kadar vatandaşı cezalandırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bizler sayaçlarımızın direklere takılmasını kabul etmiyoruz. Çocuklarımız okula gidemiyor, sularımız akmıyor. Hakkımız olan elektriklerin verilmesini istiyoruz.” diyerek tepki gösterdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 02BATSO BAŞKANI DEMİR’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI
- 03BAŞKAN AKKUŞ'UN ACI GÜNÜ
- 04VALİ CANALP “BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE SORUMLULUK ZAMANIDIR”
- 05DicleFest Batman’da başlıyor
- 06BAB-GED’ den Kurban Bayramı mesajı
- 07KORUMA DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN VALİ’YE ZİYARET
- 08SENDİKADAN ERKEN MAAŞ TALEBİ
- 09TUĞGENERAL KOÇ’TAN BATSO’YA ZİYARET
- 10CİGERLO TOKİ SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
- 11UYDU KENT VE EKOLOJİK TURİZM PROJESİ TANITILDI
- 12“BAYRAM ALIŞVERİŞİNİ YEREL ESNAFTAN YAPIN”
- 131 KİLO 380 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 14Genç ASKON Batman’dan KOSGEB İl Müdürü Mehmet Fidan’a Nezaket Ziyareti.
- 15SONSÖZ GAZETESİ 12 YAŞINDA
Henüz Yorum yok