
“KÜRTLER ZULME BOYUN EĞMEMİŞTİR”
‘TÜRKİYE GENELİNDE BAŞARI SAĞLAYACAĞIZ’
“Halkımızı muhtaç bırakmadık”
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman il örgütünün 1. olağan kongresi Roza Düğün salonunda gerçekleşti. Tek listeyle girilen seçimde DBP Batman il eşbaşkanlığına Mehdiye Demir ve Resul Çetin seçildiler.
.jpg)
“KÜRTLER ZULME BOYUN EĞMEMİŞTİR”
Kongreye DBP Eş Genel Başkanı ve aynı zamanda HEDEP Batman Milletvekili Keskin Bayındır, milletvekili Zeynep Oduncu, DBP Diyarbakır İl Eş Başkanları Sultan Yaray ve Mehmet Şirin Gürbüz, DBP MYK üyeleri ve PM üyeleri ve diğer bileşenler katılım sağladı. 2016’dan beri Kürt halkının iradesi gasp edildiğini belirten DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Kürtleri kendilerine muhtaç duruma bırakmak istediler ama Kürtler hiçbir zaman zulme ve baskıya, talan zihniyetine ve kayyım zihniyetine karşı asla boyun eğmemiştir ve onlara muhtaç olmamıştır” dedi. Batman’da meydana gelen sel felaketinde ölenlere rahmet, yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulunan Bayındır, “Biz selin olduğu yerde de konuştuk şimdi de burada, bu salonda konuşuyoruz. Biz halkımızı, gençlerimizi, halk ve milletimizi hiçbir zaman bahtsızlara muhtaç bırakmadık ve halkın iradesini gasp eden kayyımlara muhtaç ettirmedik” diye konuştu.

“ONLARIN FİLMİ ARTIK BİTTİ”
Önlerinde yerel seçimler gibi önemli bir süreç olduğunu kaydeden Bayındır, “Biz inşallah Türkiye ve tüm bölgede bu yerel seçimlerde büyük bir başarı sağlayacağız. Tüm alanlarda, meydanlarda, şehirlerde seçim yapacağız. Biz bu seçimlerde başarıya ulaşıp, Kürtlerin iradesini gasp eden kayyımları, Kürt dilini, kültür ve sanatını asimile edenleri Ankara’ya göndereceğiz. Onların filmi artık bitti. Filmlerini sonlandıracağız” diye konuştu. Yapılan kongre sonucunda DBP Batman il yönetimi şu isimlerden oluştu: Mehdiye Demir, Resul Çetin, Mehmet Gidici, Elida Koç, Samet Aravin, Remziye Özer, Mahmut Sağır, Fatih Başaran ve Yıldız Tan.

Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İL ÖZEL İDARE MAKİNE PARKINI GÜÇLENDİRDİ
- 02“FİNAL MAÇI AMED’DE OYNANSIN”
- 03BATMAN PETROLSPOR FİNALDE
- 0487 OTOBÜSÜN KLİMASI BAKIMDAN GEÇİRİLDİ
- 05“MİLLETİN VEKİLİ OLMAK, MİLLETİN SESİ OLMAKTAN GEÇER”
- 06FİDANLARA YAZ BAKIMI
- 07MİLLETVEKİLİ RAMANLI “SOSYAL ADALET TESİS EDİLMEDEN HİÇBİR SORUN ÇÖZÜLMEZ”
- 08KARIN AĞRILARINI HAFİFE ALMAYIN
- 09REKTÖR DEMİR’DEN MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI YALÇIN’A ZİYARET
- 10BAŞKAN EKREMOĞLU, ŞEVKİ TAŞ’I ANDI
- 11İLAÇLAMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
- 12Türkiye Çevrecileri Diyadin’de buluşuyor!..
- 13DEVA KADINDA
- 14“GENÇLERİN BAŞARISI İÇİN TÜM İMKANLARI SEFERBER EDİYORUZ”
- 15DEM Parti’de Güneş ve Esin dönemi
Henüz Yorum yok