
Vali Deniz Suriyeli Öğrencileri Ziyaret Etti
Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz ile birlikte Suriye Dost Okulunda eğitim gören Suriyeli öğrencileri ziyaret ederek, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.
Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz ile birlikte Suriye Dost Okulunda eğitim gören Suriyeli öğrencileri ziyaret ederek, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.
Okul bahçesinde İl Göç İdaresi Müdür Vekili Abdulvahap Asma ve okul idarecileri tarafından karşılanan Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, okulda incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Okulun sınıflarını tek tek gezerek, öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.
Yaklaşık 540 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 45 tane öğretmenin görev yaptığını belirten yetkililer, öğrenci sayısının her gün arttığını ifade ettiler.
Burada bir açıklama yapan Vali Deniz, ilimiz sınırları içerisinde yaklaşık 20 bin Suriyeli vatandaşın yaşadığını belirterek, ilimiz genelinde 2016-2017 eğitim öğretim yılında 1900 civarında Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.
Mevcut öğrenci sayısını artırmak için çalışmaların yürütüldüğünü belirten Vali Deniz, “Okul çağında olan her Suriyeli çocuğumuzun okula gitmesini istiyoruz. Onlar bizim çocuklarımız ve bizim misafirimiz. Bizim için önemli olan çocukların yüzünün gülmesidir. Türkiye, Suriye’den gelen misafirlerimize kucak açarak, insanlığın ölmediğini bütün dünyaya haykırıyor. Biz millet olarak örf ve adetlerimizde olan kucaklaşmayı kendimize ilke edinmişiz. Merhametin olmadığı yerde medeniyet olmaz. Bizim medeniyetimizde, merhamet, kucaklaşma, sevgi ve kardeşlik var. Suriyeli çocukların eğitimi için her türlü imkanı seferber ediyoruz.” diye konuştu.
Ziyaret ve incelemenin ardından Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz okuldan ayrıldılar.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 0242 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 03600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 04Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 0598 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 06GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
- 07ÖNCE CAMİYE SONRA SPOR SALONUNA
- 08KOZLUK’TA ‘YÜZME BİLMEYEN’ KALMAYACAK
- 09Petrolsporlu Pehlivanlar, Bölge Şampiyonu Oldu
- 1026 BRANŞTA 11 BİN KAYIT YAPILDI
- 11BAŞARILI ATLETLERE ÖZPERK’TEN EŞOFMAN
- 12BOLU KAMPINDA PETROLSPOR’A ANLAMLI ZİYARET
- 13DEVA'DAN SAĞLIK SİSTEMİNE VE HASTANELERE ELEŞTİRİ
- 14UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 15HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
Henüz Yorum yok