
BELEDİYEDEN ALDIKLARI EĞİTİMLE İŞ VEREN OLDULAR
BELEDİYEDEN ALDIKLARI EĞİTİMLE İŞ VEREN OLDULAR
Batman Belediyesi öncülüğünde 2021 yılında hayata geçirilen BİL-MEK sayesinde dezavantajlı kadınlar, sadece çalışan değil, işveren ve girişimci olarak da yaşamlarını sürdürüyor.
Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları (BİL-MEK)’nda eğitim gören dezavantajlı kadınlar, Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla profesyonel bir eğitim alıyor.
Kadınlar; El Sanatları, Tekstil, Kuaförlük, Çocuk Gelişimi, Resim, Bahçıvanlık, Okuma-Yazma ve Aşçılık gibi farklı dallarda aldıkları eğitimle iş yeri açarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.
Terzi, kuaför ve güzellik merkezi açarak iş hayatına atılan dezavantajlı kadınlar, Batman Belediyesi’nden aldıkları eğitimin oldukça verimli olduğunu ifade ederek: “Bizleri bilgi ve deneyimleriyle motive eden ve yol gösterip kendi ayaklarımız üzerinde durmamıza yardımcı olan ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Keşke bu eğitimi yıllar önce alsaydık, keşke bu iş yerini yıllar önce açsaydık. İşlerimiz oldukça güzel gidiyor. İş yeri sahibi olmak çok güzel” diyorlar.
Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Aslı Tan Konaç, BİL-MEK’ten sertifika almaya hak kazanan kadınları, açtıkları iş yerlerinde ziyaret etti. Müdür Konaç: “Son iki yıl içerisinde 40’ın üzerinde dezavantajlı kadın kendi iş yerini açma cesareti gösterdi. Kursumuza gelen kadınlara sadece kurs vermekle kalmıyor, aynı zamanda onlara kendilerini geliştirecek, kendilerini motive edecek eğitimler de veriyoruz. İş bulma, iş yapma, kendi iş yerini açma konularında motive edici eğitimi de sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok