
Dere yatağı kenarındaki okul tedirgin ediyor
Sason’un Derince (Kaxkik) köyünde bulunan 300 öğrenci kapasiteli okulun, dere yatağının kenarında olması köy sakinlerini endişelendiriyor. Köyde 2005 yılında yaşanan sel nedeniyle sağlık ocağının yıkıldığın belirten köy sakinleri, muhtemel bir selde okulun da yıkılabileceğini belirterek yetkililerden dere yatağının kenarına istinat duvarının örülmesini istedi.
Yaşadıkları tedirginliği dile getiren köyün eski muhtarı Mehmet Karabulut, aşırı yağışlar nedeniyle zaman zaman derenin taştığını ifade etti.
Dere yatağının kenarında bulunan sağlık ocağının 2005 yılında yaşanan sel nedeniyle yıkıldığını hatırlatan Karabulut, “Bir an önce dere yatağına perde beton yapılmalıdır. 300'e yakın öğrencinin eğitim gördüğü okulumuz tehlikededir. Derince (Kaxkik), Çakırpınar (Tanisor),Özlüce (Herseng), Sarıyayla (Avisdos), Dikbayır (Gavistak),Gençler (Pivê) gibi çevre köy ve mezralardan okul için öğrenciler buraya geliyor. Okulumuz çok güzeldir, ama sel olursa bir tedbir alınmadığı için sağlık ocağı gibi okul da sele kapılabilir.” dedi.
İstinat duvarının örülmesi noktasında girişimlerde bulundukların söyleyen Karabulut, ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını ifade etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 02BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 03İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 04GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
- 05POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ
- 06ÇAMLITEPE’DE MAYTAP YANGINI
- 07BELEDİYE PERSONELİNE SAĞLIK TARAMASI
- 0815 TEMMUZ BATMAN’DA COŞKUYLA ANILDI
- 09İZMİR SUNEXPRESS SEFERLERİ BAŞLADI
- 10“HEDEFİMİZ TOPRAĞI SUYLA VE ÜRETİMLE BULUŞTURMAK”
- 11ÇEVRE YOLUNA 12.600 METRELİK ALTYAPI DÖŞENECEK
- 12Kürtçe müzik dinleyen aileye destek açıklaması
- 13PETROLSPORLU ATLETLER AVRUPA U-23 ŞAMPİYONASINA KATILACAK
- 14Batman’da TPAO petrol kuyusunda yangın çıktı
- 1515 TEMMUZ RUHU BATMAN’DA YAŞATILACAK
Henüz Yorum yok