
ODUNCU BATMAN'DAKİ SU KİRLİLİĞİNİ MECLİS GÜNDEMİNDE TAŞIDI
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, Aydınkonak ve Bayındır mahallelerinden geçen sulama kanalı ile Batman Çayı havzasındaki çevre kirliliğini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.
Oduncu, kirliliğin halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi.
“Kanalda Kötü Koku ve Bulaşıcı Hastalık Riski Var”
Oduncu, Sol Sahil Sulama Kanalı’nda biriken atıkların kötü koku yaydığını, özellikle Aydınkonak ve Bayındır mahallelerinde sivrisinek ve haşere popülasyonunun arttığını, bunun da bulaşıcı hastalık riskini artırdığını söyledi. Mahalle sakinlerinin yaşam kalitesinin ciddi şekilde etkilendiğini vurguladı.
“Kuşların ve balıkların yaşam alanları tehlike altında”
Batman Çayı havzasındaki çevresel tahribatın da altını çizen Oduncu, özellikle Diktepe Köyü’nden güney çevre yolu köprüsüne kadar uzanan bölgede kuşların ve balıkların yaşam alanlarının tehlike altında olduğunu belirtti. Atık suların yeterli arıtmadan geçirilmeden doğaya bırakıldığını ifade etti.
“Etkin ve Sürdürülebilir Önlem Alınmıyor”
Kent merkezindeki atık suların doğrudan Batman Çayı’na, oradan da Ilısu Barajı’na aktığını hatırlatan Oduncu, ilgili kurumların yeterli önlem almadığına dikkat çekti. Bu durumun hem ekolojik hem de halk sağlığı açısından ciddi sonuçlar doğurduğunu belirtti.
Bakan Kurum’a Yöneltilen Sorular
Milletvekili Oduncu, Bakan Murat Kurum’dan şu sorulara yanıt istedi:
Batman Sol Sahil Sulama Kanalı ile ilgili denetimler yapıldı mı? Aydınkonak ve Bayındır mahalleleri için temizlik veya arıtma çalışması planlanıyor mu? Arıtmasız atık su bırakımı nedeniyle Batman Belediyesi’ne yaptırım uygulandı mı? Batman Çayı’ndaki kuş türlerini korumaya yönelik bir proje var mı? Kum ocaklarının verdiği zarar için bir iyileştirme çalışması yapılıyor mu? Sivrisinek kaynaklı hastalıklar için acil bir sağlık müdahale planı var mı? Sorumlu kurumlar hakkında bir yaptırım uygulandı mı? İleri biyolojik arıtma ile ilgili bir çalışma yürütülüyor mu?
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 02“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 03İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 04178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 05ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 06Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 07Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 08Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 09Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 10Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 11Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
- 12BATMAN’DA MEZARLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 13BATMANLI GENÇ İŞ İNSANI SERHAT AKSOY'UN LONDRA’DAKi BAŞARISI
- 14VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 15BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
Henüz Yorum yok