“Barış taleplerimiz artarak devam edecek”
İnsan Hakları Derneği’nin 38. kuruluş yıldönümü vesilesiyle, İHD Batman şube binası bahçesinde basın açıklaması gerçekleştirildi.
İHD Batman Şubesince yapılan basın açıklamasına Batman Emek ve Demokrasi Platformu bünyesinde Petrol-İş, TMMOB, SES, BES, Eğitim-Sen ve DEM Parti il genel meclis üyeleri katıldı.
İnsan hak ve özgürlüklerini savunmaya devam ettiklerini belirten İHD Batman Şube Eşbaşkanı Av. Ahmet Şiray,”Kurulduğu günden bugüne İHD’nin yüzlerce üye ve yönetici de idari ve yargısal tacizlere maruz kaldı ve kalmaya devam etmekte. Tüm bu baskılar İHD’yi insan hak ve özgürlüklerini savunma kararlılığından alıkoymadı. İnsan Hakları Derneği, Türkiye’nin demokrasi ve insan hakları sorunu olduğunu ifade etmekte ve bu sorunun giderilmesine katkı sunmak için mücadelesini ısrarla, inatla ve umutla sürdürmektedir” dedi.

“İYİ Kİ İHD VAR”
İHD’nin mücadelesinin Türkiye’de insan hakları bilinci ve kültürünün oluşmasına önemli katkılar sunduğunu belirten Şiray, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu nedenle diyoruz ki, iyi ki İHD var. Demokrasiye giden yolun açılabilmesi için ifade özgürlüğünün mutlaka sağlanması gerekmektedir. Düşünceyi açıklama ve basın özgürlüğü sağlanmadan demokrasiye giden yolun açılması olası gözükmemektedir. Son dönemde örgütlenme, toplantı ve gösteri haklarına ilişkin yasaklamalar ve bu haklarını kullanmak isteyenlere yönelik ihlallerde maalesef artış devam etmektedir. İnsan hakları savunucularının İHD çatısı altındaki 38 yıllık mücadelesi insan onuruna dayanan özgürlük, eşitlik, adalet ve barış talebi ile artarak devam edecek ve Türkiye’nin insan haklarına dayalı demokratik bir rejime kavuşması mücadelesi ısrarla sürdürülecektir.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 02BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 03Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 04HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 05"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 06KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 07İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 08ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 09EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 10ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 11Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki
- 12BATMAN’DA KAYIPLAR İÇİN ADALET NÖBETİ SÜRÜYOR
- 13ZORLU KIŞA RAĞMEN KÖYLERDE AŞILAMA SEFERBERLİĞİ
- 14Üniversite Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 15Kent Genelindek 175 Ton Atık Toplandı




Henüz Yorum yok