Ehliyette online randevu mağdur ediyor
Ehliyetini yenilemek isteyen veya yeni çıkaranların "Online Sürücü Belgesi Randevu Sisteminden" aldıkları randevunun aylar sonrasına verildiğini söyleyen sürücü kursu yetkilileri ve sürücüler, bu durumun kendilerine mağduriyet yaşattığına dikkat çekerek bir çözüm bulunmasını istedi.
Eski tip sürücü belgeleri, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmeye başlandı. Sürücü belgeleri 5 yıl içerisinde değiştirilebilecek.
Sürücü ve sürücü adayları, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait (www.surucurandevu.egm.gov.tr) internet adresinden online randevu aldıktan sonra, il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.
Ancak ilk defa sürücü belgesi çıkaracak ya da ehliyetini kaybeden sürücünün yeni ehliyet çıkarması için de Online Sürücü Belgesi Randevu Sisteminden sıra almasının zorunluluk haline getirilmesi, bazı vatandaşları mağdur ediyor. Vatandaşlar, randevu sisteminin aylar sonrasına verilmesi yüzünden ehliyet alamadıklarını, bu nedenle trafiğe de çıkamadıklarını söylediler.
Sürücü belgesi randevu sisteminin yeni ehliyet çıkarmak isteyen veya yenileyen vatandaşlara aylar sonrasına randevu verilmesinin mağduriyet yaşattığını belirten Batmanlı sürücü kursu yetkilileri ve vatandaşlar, yetkililerin buna el atması gerektiğini ifade ettiler.
Randevu sisteminin en az 3 ay sonrasına verildiğini ve bu yüzünden daha erken randevu almak isteyen vatandaşların çevre illere başvuruda bulunduğunu aktaran sürücüsü kursu sahibi Zeydan Beycan, randevu sisteminin yoğunluğundan vatandaşların ehliyet almak için aylarca beklemek zorunda kaldığına dikkat çekti.
"Batman’da 3 ay sonrasına randevu veriliyor"
Beycan, "Bize iletilen şikâyetlerde öğrencilerimiz, dosyayı bizden aldıktan sonra en az 3 ay beklemek zorunda kalıyorlar. Bunun sebebi de randevu sisteminin yoğun olmasıdır. Randevudan dolayı da öğrenciler bayağı mağdur oluyor. Bunun için yetkililerden öğrenciler adına yardım bekliyoruz. Dosyası bekleyen vatandaşlar araç kullandığı zaman da ehliyetsizlikten dolayı ceza veriliyor. Öğrenci, yazılı ve direksiyon sınavını hak etmiş fakat ehliyete çeviremediği için ceza alıyor. Bunun için bayağı bir şikâyet geliyor. Öğrenci il il randevu sistemine bakıyor, nerede bir boşluk varsa oraya gidiyor. Bazı öğrencilerimiz boşluk bulmuş Mardin’e randevu alıyor, o da bir ay sonrasına randevu almış. Batman’da da 3 aylık randevu zamanı veriliyor." dedi.
Randevu sistemiyle ilgili yaşanan sorunun en kısa sürede düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan bir başka sürücü kursu sahibi Özkan Demir ise"Yeni randevu sistemine geçildiğinden beri mağduriyet yaşanıyor. Randevular için 3-4 ay gibi bir süre veriliyor. Sadece bir mail üzerinden randevu alınabiliyor. Bir kısıtlama getirmişler. Köylü adam nerden mail adresini bulsun da gitsin randevu alsın. Bunu bir ay gibi daha kısa bir süreye çekmeleri gerekiyor. Yetkililer bununla ilgili bir çalışma yapmaları gerekir. Yeni ehliyet alacaklar, ehliyetini kaybedenler ve sürücü belgesini değiştirmek isteyenler mağduriyet yaşıyor. " diye konuştu.
Sürücüler trafiğe çıkamıyor
Ehliyet almak için aylar sonrasına kendisine randevu verildiğini ve bu yüzden mağdur olduğunu belirten Ziver Demir ise şunları söyledi: "Yeni ehliyet alacağım. Ehliyet için başvuru yaptım ama randevuyu 3-4 ay sonrasına ancak verebiliyorlar. Yalnız, benim şu an araç kullanmam lazım ve yakalandığım takdirde bin 700 lira gibi bir ceza ödemesi gelecek. Bu yüzden mağdurum. Olabildiği kadar erken randevu verilmesini istiyorum."
Başvuru yoğunluğu var
Konuyla ilgili görüştüğümüz Batman Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri ise ehliyetteki tüm işlemler için randevu alındığını, bazı vatandaşlara aylar sonra randevu verilmesi sebebinin, yaşanan başvuru yoğunluğundan kaynaklandığı ifade ettiler.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 02Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 03Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 04Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 05HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 06Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı
- 07DESPAŞ ENERJİ'DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
- 08GÜNGÖR : "BATMAN GÜZELLİKLERİYLE ANILSIN"
- 09ŞAHİN : 15 TEMMUZ UNUTULMAMALI
- 10ODUNCU'DAN LÖSEMİ İLACI İÇİN ÖNERGE
- 11TÜZÜN'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
- 12Başkan Şansi : "Milletimiz canı pahasına geleceğine sahip çıktı"
- 13“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 14KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 15BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU




Henüz Yorum yok