BATMAN'DA TEST SAYISI BELLİ OLDU
BATMAN'DA TEST SAYISI BELLİ OLDU
Batman İl Pandemi Kurulu toplantısı Vali Hulusi Şahin Başkanlığı’nda bir araya geldi. Toplantıda kentteki koronavirüs hastası sayısı, iyileşen hasta sayısı ve yapılan koronavirüs test sayısı da açıklandı.
Batman Valisi Hulusi Şahin koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamad şu ifadelere yer verdi.
Vali Şahin "Bugün itibari ile Batman’da toplam 500 kişiye KOVİD-19 testi yapıldı.
Test sonucu pozitif çıkan kişi sayısının da 50 kişi. Son birkaç gün içerisinde koronavirüs enfekte sayısının 20’li rakamlardan 50’lere çıktı."
8 HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Vali Şahin, vatandaşların kendi karantinalarını uygulamaları gerektiğini belirtti. Koronavirüs dolayısı ile Batman’da sadece yaşlı bir teyzenin hayatını kaybettiğini aktaran Vali Şahin, bu kişinin de öldükten sonra yapılan Koronavirüs testinin pozitif olduğu belirlendi.
Vali Şahin bugüne kadar Batman’da Koronavirüs hastası olan 8 kişinin de iyileşerek sağlığına kavuştuğunu söyledi.
TESTLER ARTIK BATMAN'DA YAPILIYOR
Vali Şahin, KOVİD-19 testlerini ilk dönem Ankara'ya göderdiklerini ifade ederek şunları söyledi: Şimdiye kadar Diyarbakır’a gönderiyorduk. Daha öncesinde de Ankara’ya gidiyordu. Şimdi kendi test mekanizmamızı da kurduk.
Bugünden itibaren test sayısını artıracağız. Testtte bir sınırlamaya gitmedik.
Rakamlar iyise de kötüyse de sizinle paylaşıyoruz. Bilgi kirliliği çok oluyor. Lütfen bizlerin verdiği bilgilere itibar edin. Vatandaşlarımız resmi kaynaklara itibar etsin. 8 Vakamız da şifa buldu ve taburcu edildi. Diğer vakalarımızın durumu iyi” dedi.
İLÇELER DAHA İYİ DURUMDA
Vali Şahin, ilçelerde durumun daha iyi olduğunu ifade ederek şunları söyledi. " İlçelerimiz de vaka durumu, merkeze göre iyi durumda. İlçe kaymakamlarımız karantina uygulamalarını apartman, apartman daha sıkı uyguluyorlar. Gerekirse mekezda da siteleri kapatabiliriz. Vatandaşlarımızın evlerinde kalmasını istiyoruz. Komşu ziyaretlerinde dahi bulunmasınlar. Çocukalrı site bahçelerine dahi çıkatmamaları çok daha iyi olur."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 02KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 03BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
- 04BAĞ VE ANTEPFISTIĞI ÜRETİCİLERİNE ERKEN UYARI DESTEĞİ
- 05HÜSEYİN ŞANSİ, UZUNGÖL’DE BATMANLI İŞ İNSANLARINI ZİYARET ETTİ
- 06“TERÖRSÜZ TÜRKİYE, MİLLETİN ORTAK GELECEĞİNİN ANAHTARIDIR”
- 07Batman Asenalar Kadın Futbol Kulübü, 2. Lig’e Yükseldi!
- 08Batman’da İtfaiye Müdahale Etti, Endişe Sevinç Oldu
- 09YILIN İLK YARISINDA 152 BLOK İÇİN YAPI RUHSATI VERİLDİ
- 10HASANKEYF KAYMAKAMI BÖYÜK GÖREVİNE BAŞLADI
- 11“ULUSLARARASI POTANSİYEL SOMUT BİR PLANLA ELE ALINMALI”
- 12“ŞİMDİ SIRA ULUSLARARASI UÇUŞLARDA”
- 13617 MİLYON TL’LİK YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 14“GÜVENİN OLDUĞU YERDE İSTİKBAL VARDIR”
- 15HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI




Henüz Yorum yok