CİĞER FİYATI KIRMIZI ETİ GEÇTİ
Batman’da, canlı hayvan kesiminin azalmasıyla birlikte sakatat ürününde olduğu gibi ciğerde de sıkıntı yaşanıyor. Kilogram fiyatı 120 liraya ulaşırken halk, piyasada ciğer bulmakta büyük zorluk çekiyor.
Fiyatının artmasına rağmen ne esnaf ne de halk ciğer bulabiliyor. Yaşanan yoğun talepten dolayı ciğer az bulunan bir ürün haline geldi.
Canlı hayvan kesiminin azalmasıyla ortaya çıkan fiyat artışı nedeniyle ciğer tüketimi de azaldı. Eskiden çok fazla tüketilmeyen ve karaborsaya düşen ciğer, lüks oldu.
Talebin çok fazla olması sebebiyle ciğerin bulunamaz hale geldiğini belirten kasaplar, kilosu yaklaşık 120 liraya ulaşan ciğerin, kırmızı et fiyatlarını ikiye katladığını söyledi.
Ucuz fiyata ciğer bulmanın artık neredeyse imkânsız olduğunu ifade eden kasaplar, ciğerin fiyatının kısa vadede düşmesini beklemediklerini kaydetti.
İslam Rüzgar
“Ucuz fiyata ciğer yok”
Talebin çok olmasından dolayı piyasada ciğerin az bulunduğunu söyleyen kasap esnafı İslam Rüzgar, “Piyasada ciğerin bulunmama sebeplerinden bir tanesi de batı illerinden talebin çok olmasıdır. Son bir seneden beri diğer gıda oranlarına göre fiyatı yerinde sayan tek ürün kırmızı et ürünleridir. Piyasada ciğer var ama lüks bir gıda sektörü haline gelmiş durumda. Şu anda biz toptan olarak tüm kuzu ciğerini 60 liraya veriyoruz ama batı ve bazı illerde ise 100 ila 120 liraya çıkmış durumda. Vatandaş ucuz fiyata ciğer almak istiyor ama ucuz ciğer yok. Yani 30-40 liraya ciğer yok. Kemikli kuzu eti 55-60 lira, kemiksiz dana eti 65 lira, bütün temizlenmemiş ciğer ise 60 liradır. Ciğerin fiyatı bu saatten sonra düşmez, çünkü belirli sayıda hayvan kesimi var.” dedi.
Mehmet Akar
“Ciğerin fiyatı yüzde 100’den fazla yükseldi”
Bir yıl içerisinde kuzu ciğerin fiyatının iki kat arttığına dikkat çeken sakatatçı esnafı Mehmet Akar ise şunları söyledi:
“Geçen sene kuzu ciğerinin fiyatı 50 liraydı. Bu sene Batman’da süzme ciğerin kilosu 100 lira, kirlisi ise 70-75 lira arasında değişiyor. Bir yılda ciğerin fiyatı yüzde 100’den fazla yükseldi. Sade ciğer ise 120 ila 130 lira olmuş durumda, o da piyasa bulunmuyor. Çünkü kesimler yetersiz. Vatandaşların bazıları ise mecburen almak zorunda, çünkü bazıları ciğeri hastalık nedeniyle ilaç niyetine alıyor.”
Mahfuz Taş
“Ciğer bulamadım”
Piyasada uygun fiyata ciğer bulamadığını ifade eden vatandaş Mahfuz Taş, ciğer fiyatının kırımızı eti geçtiğini söyledi. Taş, “Kasaba ciğer almaya geldim fakat ciğer bulamadım. Zaten ciğerin fiyatı kırmızı etin fiyatını geçmiş durumda. Birçok yere ciğer sordum bulamadım. Ciğer bulamayınca da kıyma aldım. Ciğerin fiyatı 60 lirayı geçmiş, hatta kırmızı et ile aynı durumda. Bu devirde geçinmek çok zorlaşmış durumda.” ifadelerini kullandı.(Haber Merkezi)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANLARI ŞEKİLLENİYOR
- 02GENÇLER İÇİN FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
- 03TARIM VE İÇME SUYUNDA BÜYÜK HAMLE
- 0415 YIL ÜZERİ CEZALI 2 FİRARİ YAKALANDI
- 05MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU’NDAN TESBİH PAZARINA ZİYARET
- 06 “Hasta mahpus cezaevinde tutulmamalı”
- 07EKMEN, “GAZETECİLERE YÖNELİK YARGI BASKISI ARTIYOR”
- 08Şeyh Süleyman Bağdu Davası 17 Nisan’a Ertelendi
- 09Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 10Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 11Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 12BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 13BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 14EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 15ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER








Henüz Yorum yok