
Para yutan çocuk ölümden döndü
Batman merkez Hürriyet Mahallesi'ndeki evlerinde oyun oynayan 5 yaşındaki Hayrulnisa Bademci isimli çocuk, oynadığı sırada 25 kuruş parayı ağzına koydu. Ağzındaki para nefes borusuna kaçan minik Hayrulnisa hastanelik oldu.
Edinilen bilgiye göre, oyun oynadığı sırada metal para yutan Hayrulnisa, ailesi tarafından aile sağlık merkezine, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine ve özel bir hastanenin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Ailenin iddiasına göre, minik Hayrulnisa nefes borusundaki metal paradan dolayı rahat nefes alamadığı sırada ambulansla Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı. Burada nefes borusunda metal paranın olduğu ve herhangi bir müdahalenin yapılamayacağından dolayı özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak özel hastanede müdahale öncesi ailenin 600 TL ödemesi gerektiğini belirtti. Hastane yetkilileri 'para ödenmeden müdahalenin yapılmayacağını' söyleyerek bir skandala imza atıldı. Nefes almakta zorluk çeken minik kız Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Yaşananlara tepki gösteren Hayrulnisa'nın ninesi Türkiye Bademci, "Çocuğumuzu tedavi için Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdük. Buradan özel bir hastaneye sev edildik. Tedavi için 600 TL para istendi. Üzerimizde paranın olmadığını söyledik. Torunumun ölüm tehlikesi olduğu halde müdahale edilmedi. Devlet hastanesine kaldırıldık. Burada yapılan müdahale ile metal para midesine indirildi ve elhamdülillah durumu şimdi iyidir." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 02BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 032 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 04REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 05BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
- 061 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 07MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 08Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 0919 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 10Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 11“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 12“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 13BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 14ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 15YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
Henüz Yorum yok