
DEM PARTİ, KAHVE FESTİVALİ İÇİN ŞEFFAFLIK İSTEDİ
Batman Belediyesi’nin yalnızca dört gün süren “Kahve ve Çikolata Festivali” için 4 milyon 483 bin TL harcaması, kamu kaynaklarının kullanımına dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.
Batman Belediyesi’nin yalnızca dört gün süren “Kahve ve Çikolata Festivali” için 4 milyon 483 bin TL harcaması, kamu kaynaklarının kullanımına dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.
“Halkın iradesi gasp edildi, kaynaklar şeffaf değil”
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, harcamaların kamu yararına uygunluğunun, mali şeffaflığının ve halkın öncelikleriyle örtüşüp örtüşmediğinin araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi sundu. Festivalin yalnızca bir günlük maliyetinin 1 milyon 120 bin TL’yi aştığını vurgulayan DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, bu denli yüksek bir bütçenin sosyal yardımlar, altyapı hizmetleri veya istihdam projeleri yerine bir vitrin etkinliğe ayrılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. “Batman gibi genç işsizliğin yaygın, altyapı hizmetlerinin yetersiz olduğu bir şehirde, bu tür etkinlikler lüks tüketim göstergesidir,” dedi. Batman Belediyesinin, 2016 yılından bu yana merkezi yönetim tarafından atanan kayyımlar tarafından yönetildiğini. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde DEM Parti’nin büyük farkla kazandığı belediyeye Kasım ayında yeniden kayyım atandığını belirten Oduncu, bu durumu halkın iradesinin gaspı olarak nitelendirdirerek, “Yalnızca demokratik temsiliyet değil, kamu kaynakları üzerindeki halk denetimi de ortadan kaldırılmıştır,” ifadesini kullandı. Oduncu, Batman belediyesinin 2022-2023 yılları arasında kültür ve sanat faaliyetleri adı altında toplam 52 milyon 342 bin TL’lik harcama yaptığını belirtti. Bu harcamalara ilişkin hangi şirketlerle çalışıldığı, ihalelerin nasıl yürütüldüğü gibi temel sorulara ise yanıt verilmediğine dikkat çekti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde de Oduncu, festival gibi etkinlikler öncesinde herhangi bir kamuoyu yoklaması, ihtiyaç analizi veya sosyal etki değerlendirmesi yapılıp yapılmadığını sordu. Etkinlikte sunulan kahve ve çikolata gibi ürünlerin geniş halk kesimleri için ulaşılabilir olmadığını savunan Oduncu, festivalin kent halkının ihtiyaçlarından tamamen kopuk olduğunu belirtti.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 02EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 03BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 04VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 05REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 06BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 07HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 08BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 09REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 10Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 11Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 12SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1350 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 14İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 15KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
Henüz Yorum yok